Omavalitsused soovivad bussijuhtide ja prügivedajate vaktsineerimist

BNS
Copy
Vaktsineerimine. Foto on illustreeriv.
Vaktsineerimine. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ühiskonna normaalse toimimise tagamiseks palub Eesti Linnade ja Valdade Liit lisada vaktsineerimise eelisjärjekorda ühistranspordivahendite juhid ning jäätmekäitlusteenust tagavad töötajad.

«Kohaliku ühistranspordi ja jäätmehoolduse korraldamine on seadusega omavalitsustele pandud ülesanne. Tagame neid teenuseid koos oma heade lepingupartneritega, kes on Linnade ja Valdade Liidu poole oma mures pöördunud,» kirjutas liit.

Omavalitsused märgivad sotsiaalministrile ja terviseametile saadetud kirjas, et töötajate haigestumise tõttu seiskunud bussiliiklus ning kuhjuvad jäätmed vähendavad ühiskonna turvatunnet ning suurendavad inimese nakkusriski, mistõttu ei saa nad sellise olukorra tekkimist oma linnades ja valdades lubada.

Bussijuhid on kõrgenendatud nakkusriskiga, nende kokkupuude viirusnakkuse kandjatega on keskmisest kõrgem ning  töökeskkond nakkusohtlik. Samuti on kõrgendatud nakkusriskiga igapäevaselt jäätmeid käitlevad töötajad. Mõlemad teenused on hädavajalikud ja edasilükkamatud, tagamaks ühiskonna normaalne toimimine, lisas liit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles