Tallinlased saavad tasuta rongisõidu valideerida edaspidi vaid piletimasinas (1)

Brita-Maria Alas
Copy
Elroni piletimüüja ja reisija. Foto on illustratiivne.
Elroni piletimüüja ja reisija. Foto on illustratiivne. Foto: Tiina Oja

Alates 24. märtsist saavad tallinlased tasuta sõiduõigust valideerida vaid piletimasinas ning klienditeenindaja juures seda enam teha ei saa.

Seni oli Tallinna linnal ja Elronil leping, mille järgi said rahvastikuregistri järgsed tallinlased sõita Tallinna piires tasuta. Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo selgitas, et sel aastal soovis Tallinn, et tasuta sõidu õigus kehtib vaid juhul, kui Ühiskaart on valideeritud piletimasinas, sest piletimasina hinnad on soodsamad. 

Tänu muudatusele väheneb linnasisestel liinidel klienditeenindajate koormus ning täpsustub sõitjate statistika. Samal ajal aga nõuab muudatus sõitjate harjumuste muutmist. Kui piletimasinat ei soovita kasutada, tuleb osta täishinnaga pilet. 

Linnapiiri ületades saavad tallinlased jätkuvalt osta soodsama pileti.

«I tsoonist ehk Tallinnast välja reisides saab Ühiskaardi soodustusega üksikpileteid osta rongist lisaks piletimasinale ka klienditeenindajalt. Küll aga on piletimasinast Elroni sõidukaardiga tasumisel pileti ostmine reisijale kasulikum, sest hind on 10 protsenti soodsam,» täpsustas Kongo.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles