Stanislav Belkovski: «Vabadus kestab vaid seni, kuni see ei too kaasa koroonasse nakatumise ohtu»

Koroonaviiruse ohvri kirstu transportimine Põhja-Itaalias. Foto: AP/Scanpix
Copy

Vene politoloog ja publitsist Stanislav Belkovski pühendas 13. märtsil oma Eho Moskvõ raadiosaate «Belkovski aeg»  «Время Белковского» pea tervikuna koroona-teemalisele arutlusele. Belkovski leiab, et kõige hullem on paanikaepideemia, mida on teadlikult või vähem teadlikult juba üle aasta kogu maailmas tekitatud.

Rubriik «Covidi-usk». Täna on see meie programmis peamine, sest tähistame helgeid pühi - Covid-19 pandeemia esimest aastapäeva, mille Maailma Terviseorganisatsioon 11. märtsil 2020 välja kuulutas.

Küsimuse filosoofiat väljendas sel nädalal ilmekalt Hollywoodi staar Susan Sarandon, kes vastas ajakirjaniku küsimusele, kellega ta oleks intiimsuhtes: «Mind ei huvita sugu, rass, vanus. Peaasi, et inimene oleks Covid-19 vastu vaktsineeritud.»

Näitleja Susan Sarandon enda noore kallimaga, kellega naine oli koos kuus aastat.
Näitleja Susan Sarandon enda noore kallimaga, kellega naine oli koos kuus aastat. Foto: Buzzfoto / Scanpix

Ega me asjata ei võidelnud ja surnud, mitte asjata! See aasta - 11. märtsist 2020 kuni tänase päevani – pani punkti eelmise ajastu, valgustusajastu põhiväärtustele: vabadusele, võrdsusele ja vendlusele.

Küsimuse filosoofiat väljendas sel nädalal ilmekalt Hollywoodi staar Susan Sarandon, kes vastas ajakirjaniku küsimusele, kellega ta oleks intiimsuhtes: «Mind ei huvita sugu, rass, vanus. Peaasi, et inimene oleks Covid-19 vastu vaktsineeritud.»

Selgus, et vabadus kestab vaid seni, kuni see ei too kaasa nakatumise ohtu Covid-19-sse. Võrdsust ei saa olla, sest nagu Susan Sarandon meile selgitas, ja kõik valitsevad eliidid on meile viimastel kuudel selgitanud, on ainult Covid-19 vastu vaktsineeritud inimene tegelik inimene, Homo Sapiensi liigi tõeline, täieõiguslik esindaja. Ja sellele, kes on vaktsineerimata, ei kehti inimõigused, mida kuni viimase ajani peeti võõrandamatuks. Ei, nad on võõrandatavad. Ja ka vendlus on võimatu, sest see on vastuolus sotsiaalse distantsi kontseptsiooniga ja inimesed ei tohiks üldse avalikesse kohtadesse ilmuda ning avalikud kohad ei tohiks inimestele vastu tulla.

Seetõttu kaotati ühes vabaduse, võrdsuse ja vendlusega ühe aastaga kõik - pelgalt viiruse Sars-Cov-2 tõttu, mille vastu võitlemiseks kulutas inimkond IMF-i ja ka Maailma Terviseorganisatsiooni peadirektori, suure ja vägeva Tedros Gebreyesuse sõnul aasta jooksul 13 triljonit. Dollarit.

Bill Gates.
Bill Gates. Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS

Hiljuti, kui see number Bill Gatesi suust kõlas, võis selles veel kahelda. Bill Gates on asjast huvitatud pool. Kuid siin on tegu puhta ja absoluutselt laitmatu Ghebreyesusega. 13 triljonit - see tähendab 2000 dollarit iga Maa elaniku kohta. Kui see 13 triljonit dollarit investeeritaks tervishoidu, nälja vastu võitlemiseks, kõrbete taaskultiveerimiseks ja nii edasi, siis mis see oleks? Oi-oi-oi!

Ja lõppude lõpuks pole Covid-19 otsa ega äärt näha. Kuna kõigi nende küsimuste suurimad eksperdid, keda me peame kuulama, ütlesid juba aasta tagasi, et koroonaviiruse epideemia probleemiga peaksid tegelema spetsialistid.

Professionaal oskab hinnata ainult ühte kriteeriumi, ülesande ühte parameetrit - et covid ei leviks. Aga see, et majandus kukub kokku, inimkond jääb rahata, miljonid inimesed surevad nälga ja nii edasi, pole oluline. Peaasi, et covid ei leviks.

Ja sel hetkel on inimkond unustanud suurima diletandi Kozma Prutkovi kuulsa fraasi: «Spetsialist on nagu kummipuu - tema terviklikkus on ühepoolne.» Globaalseid probleeme ei saa usaldada kitsa ala spetsialistidele. Kuna professionaal oskab hinnata ainult ühte kriteeriumi, ülesande ühte parameetrit - et covid ei leviks. Aga see, et majandus kukub kokku, inimkond jääb rahata, miljonid inimesed surevad nälga ja nii edasi, pole oluline. Peaasi, et covid ei leviks.

PANDEEMIA SELJATAJAD? Türgi päritolu Saksa teadlaste Özlem Türeci ja Uğur Şahini leiutatud vaktsiin BioNTech/Pfizer on praegu üks tõhusamaid.
PANDEEMIA SELJATAJAD? Türgi päritolu Saksa teadlaste Özlem Türeci ja Uğur Şahini leiutatud vaktsiin BioNTech/Pfizer on praegu üks tõhusamaid. Foto: twitter.com

Ja mida räägivad meile täna spetsialistid? Et kogu seda teie vaktsineerimist pole vaja - see saab olema igavene. Ja miks? Sest, nagu on selgunud, on Suurbritannia tüvi B.1.1.7. 30-100% surmavam, kui varem avastatud koronaviiruse variant. Vaadake, kui täpsed on professionaalide hinnangud - 30–100%! Väike segadus.

Hetkel on B.1.1.7. registreeritud juba rohkem kui 50 riigis üle maailma. Teadlased ennustavad selle edasist levikut ja domineerimist. Senised vaktsiinid selle B.1.1.7 puhul ei tööta. Sest see mutatsioon on näiteks 55 tuhande haigestumise juures põhjustanud 227 surma ja muud mutatsioonid - ainult 141. Seetõttu on vaja uusi vaktsiine. Ja see, et olete nüüd vaktsineeritud – see kõik on jama.

Ja seetõttu töötab tõenäoliselt minu enda väljapakutud projekt, mille kohaselt hinnatakse katkematult kõigi tüvede antikehade taset ja toimub alaline vaktsineerimine globaalse ruumi mis tahes punktis. Inimesed tegelevad ainult covidi vastu vaktsineerimise ja covidi eest põgenemisega ning absoluutselt mitte millegi muuga. Ja tuleb ju veel uusi tüvesid, eksole?

Moderna kasv pandeemia ajal. FOTO:
Moderna kasv pandeemia ajal. FOTO: Foto: Pm

Seetõttu esimene, kuid kaugeltki mitte viimane aastapäev. Samas oli see aasta muidugi selle poolest tähelepanuväärne, et ta demonstreeris maailma valitseva eliidi absoluutset intellektuaalset pankrotti. Mitte ainult mõne üksiku riigi. Kõik need suurepärased ärikoolide lõpetajad, kellel on erinevad 5D diplomid - neile pole kuidagi õpetatud, et inimkonna üks kõige hullemaid epideemiaid on paanikaepideemia. Kuna sõna «paanika» pärineb, nagu teate, jumala Paani nimest, kes oli vaikne ja rahulik, kuid kui tal oli pärast uinakut või pohmelli halb tuju, tekitas ta nii õõvastavaid helisid, et need ehmatasid loomakarjad laiali.

 Kõik need suurepärased ärikoolide lõpetajad, kellel on erinevad 5D diplomid - neile pole kuidagi õpetatud, et inimkonna üks kõige hullemaid epideemiaid on paanikaepideemia.

Neid jubedaid helisid tõid aasta tagasi kuuldavale valitsevad eliidid, kes pelgalt ühe seni tundmatu viirusega silmitsi seistes otsustasid inimelu täielikult muuta, loobuda põhilistest valgustuslikest vabadustest ja inimõigustest, halvata majanduse ja naasta põhimõtteliselt neandertallase juurde - nagu ütles Joseph Biden -, aega, mil massilist paanikat kasutati tegelikult mäletsejate küttimiseks. See tähendab, et karjale suunatud ebatavalised tugevad helid panid karja ise surmale vastu tormama. Sinna tormas ka inimkari.

Paarisuhe pandeemia ajal
Paarisuhe pandeemia ajal Foto: Shutterstock

Lisaks ei õpetatud neile diplomeeritud juhtidele, et paanika halvim tagajärg on stress, mis on tingitud eelkõige kortisooli hormooni vabanemise järsust suurenemisest, mis pärsib oluliselt immuunsüsteemi, mille tulemusena on inimese viiruse suhtes palju haavatavam ja mis tingib raskema haiguse kulgemise. Lõpuks stimuleerib stress kõiki covidi riskifaktoreid, sealhulgas ülekaalulisust ja kõrget vererõhku, tingib unetust - üldiselt on kõik nii, nagu on ettenähtud.

Seetõttu on valitsev eliit paanika külvamiseks, st olukorra halvendamiseks, välja mõelnud ainulaadse tehnoloogia - iga päev avaldatakse covidisse haigestunute ja surnute arv ning seejärel aasta lõpus - helgel tähtpäeval, Covidi esimesel aastapäeval, mis peaks muidugi olema kalendris punane – verest, mis on võitlemises covidiga valatud. 13 triljonit aastas - siin kohal nutad verepisaratega. Õnneks on inimkonnal sellise tempo puhul raha peagi otsas ja see lõpetab rumalustega tegelemise, sest rumalused on kallid.

Nii et suremus tõusis 2020. aasta lõpuks, kurat võtaks! Aga kui nad kutsuksid välja pensionile jäänud poliitilise konsultandi Belkovski ja küsiksid: «Kas on võimalik kuidagi kaotada covidi-paanikat?», vastaksin ma: «Muidugi, kallid sõbrad, on see võimalik! See on väga lihtne. Avaldame iga päev, kui Covid-19 statistikat avaldatakse, ka südameinfarktide, insultide ja igasuguste muude surmapõhjuste arvnäitajad. Muide, enesetappude arv on paanika ja stressi tõttu hüppeliselt tõusnud.»

«Avaldame iga päev, kui Covid-19 statistikat avaldatakse, ka südameinfarktide, insultide ja igasuguste muude surmapõhjuste arvnäitajad. Muide, enesetappude arv on paanika ja stressi tõttu hüppeliselt tõusnud.»

Laske käia, laske käia! Ja me näeme, et selle aasta suurenenud suremus on suuresti tingitud nendest teguritest. Ja räägime teile ka sama kaunilt nagu teile meeldib kõnelda, millises kohutavas piinas sureb 98-aastane covidi-haige, kes muidu oleks elanud 120-aastaseks, kuidas «kiirabi» jättis teenindamata südamerabanduse- ja insuldihaigeid ja kuidas need inimesed surid omaenda kodu lävel, sest kogu maailma tervishoid on paisatud võitlusesse selle õnnetu Sars-cov-2 viiruse vastu.

Ja-jaa, tervishoid osutus äkki halvatuks. Ja üldse lõpetasid kõik ülejäänud haigustega tegelemise - siit tuleneb suremuse, sealhulgas enesetappude kasv. Ja võlgneme selle ainult iseendale - meile, inimkonnale, ja meie valitsevale eliidile, kes ei teadnud midagi paanika hävitavast katastroofilisest rollist oma isiklikule saatusele. Mitte Sars-cov-2 viirus, vaid paanika, mille need värdjad ise tekitasid.

Paljude inimeste juuksed langevad välja just pandeemia tekitatud stressi tõttu.
Paljude inimeste juuksed langevad välja just pandeemia tekitatud stressi tõttu. Foto: Shutterstock

Kuid mille eest peaksime nüüd kõige toimunu eest tänulikud olema? Sest muidugi õpetas 2020. aasta koos covidiga meile paljut. Alustame lõpust. Esiteks õpetas ta meile, et valitseva eliidi huvid pole sugugi identsed inimkonna enamuse huvidega.

Ülirikkad, nagu me teame, tormasid nüüd ostma kõikvõimalikke saari, kolima maailmast savannidesse ja džunglitesse - ainult selleks, et mitte kokku puutuda tavaliste inimestega, kes on covidiga nakatunud. Noh – raha on neil palju. Nad kulutasid 13 triljonit mitte oma, vaid meie taskust.

Selgus, et keskklass on pealisehitus vaeste kohal ja mitte viie minuti pärast rikkad, nagu nad ise arvasid. Valitsev eliit on visanud selle keskklassi prügimäele - halvates tohututes kogustes väikese ja keskmise suurusega ettevõtteid.

Ent nüüd, kui valitsev eliit on paanika abil kulutanud meie 13 triljonit dollarit ja suurendanud dramaatiliselt suremust covidiga mitte seotud põhjustel, nagu me just teada saime, või vähem seotud põhjustel – nagu ravimata jäänud haigused ja need, mida süvendas stress, aga samuti enesetapud - mida nad tegid? Nad tahavad nüüd end kuulutada suurteks rahuloojateks.

Ajakiri Forbes juba loetleb suuri visionääre, kes on juba covidi pealt teeninud miljardeid dollareid, ja kes väidavad nüüd, et nad tegid sellega inimkonnale teene. Esiteks on tegu vaktsiinide loojate endiga, mida polnud kellelegi vaja enne, kui tekkis covidi-paanika.

Ajakiri Forbes juba loetleb suuri visionääre, kes on juba covidi pealt teeninud miljardeid dollareid, ja kes väidavad nüüd, et nad tegid sellega inimkonnale teene. Esiteks on tegu vaktsiinide loojate endiga, mida polnud kellelegi vaja enne, kui tekkis covidi-paanika. Tegu oli just nimelt paanika pandeemiaga. Ent siin hammustab madu veidi oma saba, sest covidiga seoses külvatud paanika laieneb ka vaktsiinidele (kui sul on vistrik tagumikul, on see kindlasti covid ja sa sured homme).

Ja millegipärast pole valitseva eliidi põletikulises kollektiivses ajus tekkinud assotsiatiivset seost paanika ja tervishoiule avaldatava surve järsu suurenemise vahel. Kas te ei arva, et te ise seletasite inimestele, et neil on vaja arsti juurde joosta, kuigi neil pole midagi viga? Ei? Aga kes siis neile seda seletas? Teie, kallid sõbrad, kes te tekitasite paanika! Mille üle te siis praegu kurdate? Nüüd ei õnnestu teil ka vaktsiiniga eriti.

Olen täielik vaktsineerimise pooldaja - paanika kustutamiseks, mitte viiruse alistamiseks. Kuid paanika pole kustunud. See muutub iseenesest laienevaks, ennast kordavaks mehhanismiks - alati. Antud konkreetsel juhul suri Suurbritannia ettevõtte AstraZeneca vaktsiini tõttu, mis on läbinud parimal moel ja šokolaadise võitjana kõik testid, 7. märtsil 49-aastane naissanitar kopsuembooliasse. Sarnase sümptomiga hospitaliseeriti teine daam (naisinimene) ja talle jõuti abi osutada.

Ja millegipärast pole valitseva eliidi põletikulises kollektiivses ajus tekkinud assotsiatiivset seost paanika ja tervishoiule avaldatava surve järsu suurenemise vahel. Kas te ei arva, et te ise seletasite inimestele, et neil on vaja arsti juurde joosta, kuigi neil pole midagi viga?

Neid vaktsineeriti Austrias Zwetlis ühest ja samast AstraZeneca partiist pärit vaktsiiniga. Sellest ajast - kui palju on 7. märtsist möödas? 6 päeva – on 6 päeva jooksul AstraZeneca vaktsiini hüljanud 13 riiki. Vähemalt peatati selle kasutamine. Loetlen need riigid: need on Austria, Eesti, Leedu, Läti, Luksemburg, Küpros, Taani, Norra, Island, Itaalia, Bulgaaria, Rumeenia ja isegi Tai.

Ja kuigi paanika leevendamiseks lasi end AstraZeneca vaktsiiniga süstida isegi Austria kantsler Sebastian Kurz, ei õnnestu see enam. Sest kõik samad paanikat soodustavad tegurid, mis toimisid Covid-19 ja Sars-cov-2 puhul, töötavad nüüd ka vaktsiinidega.

Keegi kaebab veel vaktsiinitootjad kohtusse, mingi mitme miljardi dollari suurune kohtuasi, teda toetab progressiivne osa ühiskonnast. Ja siis selgub, et vanad vaktsiinid, nagu me juba ütlesime, ei aita uute viirusetüvede vastu. Ja see muusika on igavene, kui te ei asenda inimkonna patareisid. Ja patareid, nagu Vladimir Vladimirovitš Putin õigesti ütles, tuleb peas vahetada. «Nad peavad muutma oma aju, mitte põhiseadust.»

Kodumaise AstraZeneca vaktsiinitoodangu toimetamine Ahmedabadi vaktsineerimiskeskusesse Indias.
Kodumaise AstraZeneca vaktsiinitoodangu toimetamine Ahmedabadi vaktsineerimiskeskusesse Indias. Foto: AMIT DAVE/REUTERS/SCANPIX

Vaatame mis saab. Kuid igal juhul väljendame nüüd, kahtlemata, tänulikkust viirusele. Kuid see tänulikkus pole viirusele - see on tänu Issandale Jumalale.

Juba iidsetest aegadest on teada, et juba paanika tekkimine ise, paanikahoog isegi ühel üksikindiviidil tähendab, et kusagil läheduses asub Jumal, kes püüab valgustada oma ebamõistlikku last ja mõistmatute laste kollektiivi 7 miljardist inimesest, mida juhivad suurepärased Harvardi ärikoolide vilistlased, kes otsustasid, et paanikapandeemia on parem, kui Sars-cov-2 viirus, mis on muidugi tõsine gripp, kuid ei midagi enamat, ja te ei saa paanikat maha juua. Sest mis meiega juhtus? Meie ajud said muidugi paika pandud.

Vaktsiinitootjad hakkavad end nüüd kuulutama inimkonna päästjateks, mitte inimesteks, kes teenisid meie hirmude pealt 100 miljardit dollarit. Võtame näiteks Okta tegevjuhi Nobeli rahupreemia kandidaadi Todd McKinnoni. Forbes ülistab teda. Mille eest? Süsteemi loomise eest, mis võimaldab organisatsioonidel tuvastada töötajate ja kasutajate isikut - saates nende telefonidesse individuaalsed koodid ning rakendades muid küberturvalisuse meetmeid. Mida polnud vaja enne covidit.

Moskvas desinfitseeritakse koroonaviiruse pandeemia tõttu tänavaid.
Moskvas desinfitseeritakse koroonaviiruse pandeemia tõttu tänavaid. Foto: TASS / Scanpix

Tähendab inimesed on teeninud covidi pealt varandusi. Need 13 triljonit läksid neile kotkastele - kuhu need kadusid? Suur Jeff Bezos sai kohutavalt rikkaks. Maldiivide ja Kariibi mere kinnisvaraäri on ebainimlikult õitsele löönud. Just-just. Omal ajal andsid nad mikrokrediteerimise eest Nobeli preemia Muhammad Yunusele, pakistanlasele... Bangladeshlasele, vabandan – ta on Bangladeshist.

Pole juhus, et mulle meenus Pakistan. Pakistanis keelustati sel nädalal TikTok. Seega üritab Pakistan haletsusväärselt konkureerida suure Venemaaga selles, kes IT-korporatsioone tõhusamalt rapib.

Mida oleme selle aja jooksul hoomanud? Oleme adunud, et inimene vajab kodu. Me rääkisime sellest. Kodu paremaks tegemine on kõige olulisem prioriteet – kusjuures mitte ainult teie enda kodu kui kinnisvaraobjekti, vaid ka planeedi Maa oma. Sest vastupidiselt Elon Muski ideedele ei ole võimalik Marsile kolida. Miks on see iseseisva saate teema? Arutasin seda, muide, täna Talvepalees toimuval tehisintellekti-teemalisel arutelul Anton Gopkaga - et eluviis ise on väga oluline.

Muide, möödunud aastal - covidi esimesel aastal... Muide, mulle üldse tundub, et ajaarvamine Kristuse sünnist tuleks lõpetada ja asendada uuest covidi-ajastust - covidist, alates 11. märtsist 2020. Covidi esimesel aastal kasvas järsult vene kõrvale väga omase kõlaga nime kandev liikumine LOHAS - Lifestyles of Health and Sustainability. Ameerikas on juba 40 miljonit inimest, kes on näevad otsest põhjuslikku seost toitumise ja elukvaliteedi vahel. Kui sööte õigesti ja lisaks liigute õigesti - rattaga, mitte autoga, ja minimeerite ka kodukeemia kasutamist, oile mingi covid teile hirmus. See on väga oluline baassuund, mida inimkond asub järgima. Ja see on suurepärane.

Ja lõpuks saime selle esimese covidi aasta jooksul aru, et peame valdama oskust olla üksildased. Peame üksindusega toime tulema - see on paratamatu. Ja inimene pole kunagi üksi, kui tal on kes? Issand Jumal. Tänu valitsevale eliidile, kes on covidist loomastunud, lõpeb valgustusajastu ühes vabaduse, võrdsuse ja vendlusega. Tulemas on Jumala juurde naasmise ajastu.

Jumalaema Sündimise kiriku esipreester Aleksandr Lebedev.toonitas, et tegu on eelkõige õigeusupühadega.
Jumalaema Sündimise kiriku esipreester Aleksandr Lebedev.toonitas, et tegu on eelkõige õigeusupühadega. Foto: Ain Liiva

See ei tähenda pankrotistunud hierarhiliste kiriklike ja klerikaalsete institutsioonide taaselustamist ja pikenemist. See tähendab esiteks erinevate religioonide lähenemist, nende vaheliste vastuolude kõrvaldamist. Kuna need on pelgalt erinevad viisid mõista sama Jumalat, kes ei armasta Paabeli torni ja hävitas selle seetõttu ning lõi erinevad religioonid, erinevad konfessioonid. Ta lõi ka erinevad keeled. Meenutagem nelipühasündmust, kui Issand laskus erinevates keeltes apostlite peale.

Muide, covid tõi kaasa ka perevägivalla järsu suurenemise – et ma ei unustaks. Prantsusmaal kasvas koduvägivald ühe covidi aasta aasta jooksul 32%, Leedus - 20%. Iirimaal on perevägivalla juhtumite kohtulahendite arv kasvanud 5 korda. Hispaania võimud teatasid 18% politseile võetud kõnede arvu suurenemisest. Kuid peamine on, et covidisse ei haigestuks. Ja et keegi tappis naise või mehe – mis vahe seal on. Sellega katkes ju viiruse ülekandeahel.

Ja teine asi on (esimene on religioonide lähenemine) religiooni ja teaduse dialektilise vastuolu kadumine. Need vastuolud kaovad. Täna arutlesime tehisintellekti teemalisel arutelul Anton Gopkaga, kuidas kristluse – meie tavalise õigeusu - abil kvantmehaanika ja relatiivsusteooria vastuolu kõrvaldada. See eemaldatakse väga lihtsalt: õigus oli nii Albert Einsteinil kui ka tema lugupeetud vastastel, kvantmehaanika rajajatel.

Tõlkinud Teet Korsten

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles