Aprillis tõuseb bussijuhtide miinimumpalk

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Eelmise aasta veebruaris toimus Viljandi bussijaamas transpordi ametiühingu korraldatud pikett, mis juhtis tähelepanu bussijuhtide palganõudele.
Eelmise aasta veebruaris toimus Viljandi bussijaamas transpordi ametiühingu korraldatud pikett, mis juhtis tähelepanu bussijuhtide palganõudele. Foto: Elmo Riig

Alates 1. aprillist tõuseb bussijuhtide miinimumtöötasu 1100 eurole. Järgmise aasta algusest on bussijuhtide miinimumtasu 1150 eurot ning sama aasta esimesest juunist tõuseb see 1200 eurole. 2023. aasta alguses on palgatõus 1250 eurole. 

Transpordi Ametiühingu juhatuse esimehe Üllar Kallase sõnul on koroonaviirusest tingitud kriis andnud tugeva hoobi reisijateveo sektorile ning seetõttu muutsid pooled varem sõlmitud kokkulepet palgatõus pikema aja peale hajutada.

«Kriisist väljatulekuks ei piisa ainult tööandjate ja töötajate pingutusest, vaid ootame tuge ka riigilt ja leiame, et bussiettevõtete toetamisel tuleks kindlasti arvestada sellega, kas ettevõtted on lähtunud töötasu maksmisel üldtöökokkuleppest,» toonitas Kallas.

Transpordi Ametiühingule on tulnud vihjeid ettevõtete kohta, kus ei ole sektori miinimumtöötasu järgitud ja on püütud töötajatele maksta osa töötasust n-ö mustalt, et saavutada turueelis. 

Kokku otsustati leppida ka lepingu pikendamine ja bussijuhtide miinimumpalga tõus 2024. aasta algusest 1300 eurole ja alates 2024. aasta aprillist 1350 eurole. Miinimumtasu tõus puudutab nii bussi-, trolli- kui ka trammijuhte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles