Hoolekandeteenused kaalub Tapal kaugkütte kõrval ka alternatiivseid lahendusi

Margus  Martin
, reporter-toimetaja
Copy
AS-i Hoolekandeteenused kinnisvarajuht Karl Mänd.
AS-i Hoolekandeteenused kinnisvarajuht Karl Mänd. Foto: AS Hoolekandeteenused

AS Hoolekandeteenused kinnisvaradirektor Karl Mänd täpsustas tänases Postimehes ilmunud artikli «Soojafirma ja vald veavad vägikaigast» ettevõtte poolset kommentaari, mis puudutab Tapal asuva erihooldekodu võimalikku liitumist kohaliku kaugküttevõrguga.

Männi sõnul oli AS-i Hoolekandeteenused töötaja Vahur Maiste ajalehes toodud väide nagu oleks ettevõte valmis maksma Tapa Vesi OÜ-le kuni 60 000 euro suurust liitumistasu ekslik, sest ta ei tegele enam Tapa kinnisvara haldamisega ja seetõttu ei ole kursis selle teema arengutega.

«2019. aasta kevadel sõlmisime N.R. Energy OÜ-ga lepingu tasuta liitumiseks kaugküttevõrguga. Millisest allikatest kavandati ehitustöid rahastada, me ei tea. See leping ei ole eksklusiivne, samal ajal võime sõlmida samasisulisi lepinguid ka teiste teenusepakkujatega,» märkis kinnisvaradirektor.

«Möödunud aastal teavitas Tapa vallavalitsus, et kaugküttega liitumiseks tuleb võtta ühendust uue võrguettevõtjaga, orienteeruvaks liitumistasuks hindas vald kuni 60 000 eurot koos käibemaksuga. Oleme küsinud liitumistingimusi otse uuelt võrguettevõtjalt Tapa Vesi OÜ-lt ning hetkel ootame täpsustatud liitumistasu kalkulatsiooni.»

Karl Männi ütlusel on AS-il Hoolekandeteenused kavas Tapale 55 aastat tagasi ehitatud Põllu tänava hoone rekonstrueerida ning muuta madalenergiahooneks. «Sellega väheneb nii soojus- kui ka elektrienergia vajadus märkimisväärselt, sest hoone katusele on kavas rajada ka päikeselektrijaam. Ettevalmistused hoone rekonstrueerimiseks on käsil ja töödega on kavas alustada käesoleval suvel,» lisas ta.

«Praegu kütame maja hoone keldris asuva õlikatlaga. Meie ettevõte peab oluliseks kestlikku majandamist ning oleme liitunud ka Rohetiigri Akadeemiaga. Näeme, et põlevkiviõli kasutamine hoone kütmiseks ei ole kooskõlas meie seatud keskkonnaalaste eesmärkidega ja renoveerimise käigus on kavas kütteliiki muuta. Kaugkütte kõrval kaalume ka alternatiivseid lahendusi, näiteks maakütet. Seega on ekslik väita, et oleme igal juhul valmis liituma kaugküttega,» rääkis Karl Mänd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles