Liiva asumi elanikud sõdivad raudteeülekäigu sulgemise vastu (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Liiva Külaseltsi esindaja Indrek Luberg Rulli tänava ülekäigul, mis on kohalike jaoks otsetee nii poodi kui ühissõidukipeatusse.
Liiva Külaseltsi esindaja Indrek Luberg Rulli tänava ülekäigul, mis on kohalike jaoks otsetee nii poodi kui ühissõidukipeatusse. Foto: Eero Vabamägi

Edelaraudtee tahab sulgeda Tallinnas Nõmmel asuva Rulli tänava raudteeülekäigu, kohalikke elanikke ühendav Liiva külaselts pole sellega nõus.

Kõnealune ülekäik on Liiva asumi elanike harjumuspärane otsetee kodust Pärnu maantee bussipeatustesse ning Järve keskusse. Edelaraudtee rajab koostöös Tallinna linnaga Rulli tänavast mõnesaja meetri kaugusele Liiva jaama juurde jalakäijate tunneli. Sellega seoses tahabki raudteefirma Rulli tänava ülekäigu sulgeda, sest vähem kui kilomeetrisele raudteelõigule polevat kolme ülekäiku vaja.

Kava järgi pääsevad jalakäijad üle raudtee Viljandi maantee äärest. Seal on ka helisignalisatsioon. Järgmine võimalus üle raudtee saada on Viljandi maanteest umbes 130 meetri kaugusel olev Rulli tänava ülekäik. Sellest omakorda 350 meetri kaugusele jääb praegune Liiva jaama ülekäik, mille asemele ehitatakse tunnel. Edelaraudtee tahab raudtee äärde ehitada piirdeaia, mis sulgeks Rulli tänava ülekäigu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles