Google asub arendama tuhandete Eesti inimeste digioskusi (2)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Google hakkab koostöös Eesti riigiga pakkuma inimestele digivõimete parandamise koolitusi.
Google hakkab koostöös Eesti riigiga pakkuma inimestele digivõimete parandamise koolitusi. Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Tehnoloogiagigant Google alustab Eestis koolitusprogrammi, mille eesmärk on vähemalt 4000 inimese ja ettevõtte digioskuste parandamisega aidata kaasa majanduse taastumisele koroonaviiruse põhjustatud majanduskriisist.

«Oleme saanud Eesti turult erinevaid signaale, et huvi on täitsa olemas. Kui inimesi on rohkem, siis need on veebikoolitused ja inimeste arv pole piiratud,» selgitas Google’i ärijuht Eestis Kristina Randver.

Koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega (EAS) plaanitakse kõigile huvilistele pakkuda tasuta koolitusi alates aprilli algusest, et suurendada nende teadmisi näiteks oma veebilehe või -poe arendamisest, digimaailmas nähtavuse tõstmisest, sotsiaalmeedia turundusest, digi­strateegiate koostamisest ja paljust muust.

«Peamiseks sihiks on aidata Eesti väikese ja keskmise suurusega ettevõtetel võimalikult kiiresti kriisist taastuda ja võimaluse korral teha oma ärides pikaajalisemaid muutusi,» lisas Randver. «Oleme näinud analüüsides ja uuringutes, et peamiseks takistuseks peavad Eesti ettevõtjad digi­oskuste puudumist.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles