Jaak Joala samba loojad püüavad veel kord lahendust leida (3)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Posti tänava park. Laulja Jaak Joala mälestussammas ootab oma saatust kastis.
Posti tänava park. Laulja Jaak Joala mälestussammas ootab oma saatust kastis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jaak Joala samba rajamise eestvõtja mittetulundusühing Meie Viljandi vahetas välja laulja lähedastega läbirääkimisi pidava esindaja ning püüab veel korra Maire Joalaga kontakti saavutada. Viljandi linnapea avaldas lootust, et kuu ajaga saabub selgus.

Ühingu esindaja Harri Juhani Aaltonen saatis pühapäeval raekotta kirja, et üritab lahendada tekkinud patiseisu puidust kasti peidetud mälestussambaga ning pöördus uuesti Jaak Joala lähedaste esindaja poole edasiste lahenduste leidmiseks

Aaltonen tunnistas Sakalale, et Maire Joala on oma juriidiliste esindajate kaudu advokaadibüroost Triniti andnud nii talle kui linnavalitsusele teada, et läbirääkimised Jaak Joala kuju säilimise asjus on lõppenud.

Esmaspäeva jooksul ei saanud ühing ega linnavalitsus Trinitilt vastust, kas läbirääkimisi oleks võimalik jätkata.

Viljandi linnavalitsus läkitas veebruari hakul mittetulundusühingule hoiatuse, et kui 28. veebruariks ei suuda Meie Viljandi koos Maire Joalaga leida lahendust, kuidas muuta sammast selliselt, et see meie seast lahkunud laulja lese ja kaubamärgi omaniku soovidele vastaks, siis kaalutakse võimalust anda sammas MTÜ-le tagasi ning nõuda MTÜ-lt välja 50 000 eurot, mille linn eelmisel aastal kuju rajamiseks andis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles