Rain Epler: rohepöörde egiidi all vaesusesse? (62)

Copy
Rain Epler
Rain Epler Foto: Sille Annuk

Eesti kiirustab rohepöördega, samal ajal kui teised riigid kindlustavad endale selleks vajalikud ressursid, kirjutab endine keskkonnaminister Rain Epler (EKRE).

Eestis räägitakse viimasel ajal aina enam kliimaneutraalsuse saavutamisest ja rohepöördest, pillutakse entusiastlikke loosungeid ning soovitakse vähemasti sõnades sammuda «maailma päästmise» esirinnas. Sootuks vähem on nende näivalt õilsate eesmärkide seadmise kõrval kuulda, millised on tegelikud plaanid Eesti energeetikasektori ökoloogilise jalajälje vähendamiseks nii, et me ei peaks hurraa-aktivismi tulemusel oma elustandardit oluliselt madalamaks seadma.

Jätan tänases loos kõrvale tehnoloogilised piirajad, mis ei võimalda meil täielikult üle minna juhitamatutele taastuvenergiaallikatele. Ka ei plaani ma pikemalt peatuda absurdsel ja veidi skisofreenilisel kommunikatsioonil elektrienergia kättesaadavuse teemal, kus kõikide meid ümbritsevate riikide regulaatorid räägivad kasvavast elektrienergia defitsiidist, kuid meile jutlustatakse rahvaste sõprusest ja sellest, et meie maal ei saa tänu välisühendustele puudujääki tekkida.

Kommentaarid (62)
Copy
Tagasi üles