Lisaeelarvest kulub suur osa palgatoetustele ja tervishoiule (1)

Erkki Erilaid
Copy
Palgatoetust on hinnatud kõige paremini töötavaks vahetuks kriisiabiks, et töökohtade säilimist kõige raskemas ­kriisi faasis toetada, ütles rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus.
Palgatoetust on hinnatud kõige paremini töötavaks vahetuks kriisiabiks, et töökohtade säilimist kõige raskemas ­kriisi faasis toetada, ütles rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Valitsus esitab homme riigikogule arutamiseks lisaeelarve eelnõu, mille maht ulatub üle 641 miljoni euro.

Lisarahast ligi 260 miljonit läheb sotsiaalministeeriumile, selles sisalduvad näiteks palgatoetused ning haiglate ja teiste tervishoiuasutuste kulude toetused. Ettevõtjad kurdavad samas, et kuna nendega pole toetusmeetmete üle aru peetud, siis ei pruugi neist piisavalt abi olla.

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul saab 641,4 miljoni suurusest lisaeelarvest kiire ja võimalikult ­täpne tugi inimeste sissetulekute ja töökohtade säilitamiseks ning ettevõtete elus hoidmiseks. «Leevenduspakett tervikuna aitaks meid kriisist välja ja toetaks uut kasvu,» ütles Pentus-Rosimannus. «Seetõttu hoiame lisaeelarve puhtalt kriisileevendusele suunatuna ja väldime muude ­kulutuste lisamist.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles