Valitsus vaktsiinisüsti veel niipea ei saa (7)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Valitsuse pressikonverents.
Valitsuse pressikonverents. Foto: Tairo Lutter

Kuna sel nädalal jäävad vaktsiinitarned tagasihoidlikumaks kui eelmisel nädalal, siis keskendutakse praegu riskirühma kuuluvate inimeste vaktsineerimisele. Seetõttu lükkub ka edasi ministrite vaktsineerimine. 

Peaministri asendaja, riigihalduse minister Jaak Aab (Keskerakond) selgitas Postimehele, et ministrite vaktsineerimine ei ole praegu aktuaalne, kuid ministrite vaktsineerimise küsimuse juurde tullakse tagasi lähinädalatel, kui vaktsiinitarnetega on kindlam seis. 

«Selle kriisi ajal võiks strateegiline juhtimine olla kindlustatud – nagu me näeme, siis viirus tabas ka peaministrit. Oluline on veel, et riigikogu oleks töökorras,» selgitas Aab, miks vaktsineerimist on vaja.

Valitsuse kommunikatsioonidirektor Eero Raun selgitas lehele, et eelmisel nädalal tegi valitsus põhimõttelise otsuse, et on aeg asuda ka riigi strateegilise juhtimisega seotud inimeste vaktsineerimisele. «Täpset vaktsineerimiskava selle otsuse juurde ei lisatud,» ütles Raun. 

«Kui saame tarnete mahtu uuesti suurendada, võetakse uuesti ja detailsemalt ette ka riigikogu ja valitsuse liikmete jt põhiseaduslike institutsioonide juhtide vaktsineerimise teema,» toonitas ta. 

Vaktsiinitarnete kogused jäävad praegustel andmetel 16 440 doosi juurde. Esmaspäeval jõudis Eestisse 14 040 doosiga Pfizer/BioNTechi vaktsiinisaadetis, reedel 2400 vaktsiinidoosiga AstraZeneca vaktsiinitarne. 

«AstraZeneca on sel nädalal Eestisse jõudvat kogust vähendanud juba kahel korral. Algselt ootasime 16 090 doosi, mis vähenes 9600 doosile ja eelmise nädala lõpus 2400 doosile,» nentis sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Eva Lehtla.

«Järgmisel nädalal ootame kinnitamata info kohaselt Pfizerilt 14 040, AstraZenecalt 4800 ja Modernalt 10 800 doosi,» ütles Raun. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles