Tallinn teeb valitsusele ettepaneku hüvitada ka esimene haiguspäev

BNS
Copy
Tallinna abilinnapea Betina Beškina.
Tallinna abilinnapea Betina Beškina. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linnavalitsus teeb Covid-19 viiruse leviku pidurdamiseks valitsusele ettepaneku hüvitada töötajale ka esimene haiguspäev.

Abilinnapea Betina Beškina sõnul väärib tunnustust valitsuse otsus juba teisest päevast kompenseerida töövõimetuslehel viibivale töötajale saamata jäänud sissetulek. «Samas levib viirus jätkuvalt töökohtades ja just väiksema sissetulekuga inimeste puhul võib ka ühe päeva eest saamata jäänud tasu mõjutada oluliselt terve perekonna toimetulekut,» ütles ta pressiteates.

Abilinnapea lisas, et madalama sissetulekuga inimesed on sunnitud tihti mõtlema esmajärjekorras igapäevasele toimetulekule ja see on ka põhjuseks, miks esimeste lihtsamate haigusnähtudega inimesed veel koju ei jää. «Valmidus haigustunnustega või lähikontaktsena kohe koju jääda on aga oluline tegur viiruse leviku tõkestamisel,» nentis ta.

Beškina märkis, et praeguses olukorras on vajalik mõelda sellele, kuidas toetada väiksemat töötasu teenivaid tööinimesi olukorras, kus nad peavad tegema valikuid kergemate haigusnähtude korral töötamise ja haiguslehele jäämise vahel. «Räägime siin ju ka niinimetatud eesliinitöötajatest, nagu müüjad, kassiirid, puhastusteenindajad, ühistranspordi juhid, kes oma töö käigus puutuvad kokku väga paljude inimestega,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles