Puukoolid avavad uksed, matku korraldada ei tohi

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Seedri puukooli peremees Elmar Zimmer tõdes, et inimesed juba helistavad sooviga viljapuid osta, kuid puukool teeb uksed lahti aprillis.
Seedri puukooli peremees Elmar Zimmer tõdes, et inimesed juba helistavad sooviga viljapuid osta, kuid puukool teeb uksed lahti aprillis. Foto: Marko Saarm / Sakala

Väljas asuvad aiandid ja puukoolid võivad tegevust jätkata tavapärasel viisil, kui nad suudavad tagada klientide hajutamise. Lisaks on lubatud nn luugimüük või kaupade väljastamine õues oleva väljastuspunkti kaudu, kuid sees asuvasse müügisaali ei tohi kliendid siseneda. Nii seletas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete spetsialist Laura Laaster.

Seedri puukooli peremees Elmar Zimmer rääkis, et mullu kevadel olid nad tavatus olukorras väga ettevaatlikud ja otsustasid kliente puukooli territooriumile mitte lasta ning müüsid taimi väravas, aga tänavu on plaan selline, et kui nad aprillis istikud välialale toovad, siis ­lubavad kliendid ka müügiplatsile ise taimi valima.

Hoopis segasem seis on praegu aga veel laatadega. Esialgu küll suuremad laadad registreerivad kauplejaid, aga siiski pole täit kindlust, et need toimuvad. „Loodame, et ikka toimuvad,” sõnas Zimmer. „Ja kui ka ei toimu, siis turu peal värskes õhus on ikka lubatud müüa.”

Seedri puukool varustab viljapuude ja marjapõõsaste istikutega ka 20 kauplust üle Eesti. „Tellimused on tehtud ja kõik nad ootavad meilt kaupa. Rahva huvi viljapuude vastu on väga suur,” märkis Zimmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles