Koroonaviiruse levik suurendas Tallinna kiirabi koormust kolmandiku võrra

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Kiirabiautod 23. veebruaril Ida-Tallinna Keskhaigla Erakorralise meditsiini osakonna ees.
Kiirabiautod 23. veebruaril Ida-Tallinna Keskhaigla Erakorralise meditsiini osakonna ees. Foto: Madis Veltman / Postimees

Püsivalt kõrge koroonasse nakatumise määr on tõstnud Tallinna kiirabi töökoormust kolmandiku võrra, plaanilist ravi Ida-Tallinna ja Lääne-Tallinna keskhaiglates on olulisel määral piiratud ning Covid-patsientidele mõeldud voodikohad on enamjaolt hõivatud. 

Abilinnapea Betina Beškina sõnul töötab Tallinna Kiirabi juba veebruari lõpust tavapärasest ligi 30 protsendi võrra suurema koormusega. «Kiirabi suurendas oma ressurssi reservi arvelt ja panime tööle täiendavaid kiirabibrigaade Lasnamäele, Kesklinna ja Mustamäele. Alates 11. märtsist avati täiendav tugikeskus ka Maardus, mis võtab koormust ära seda piirkonda seni täiendavalt teenindanud Mahtra tugikeskuselt Lasnamäel, kus on samuti kõrge nakatumine. Tallinna haiglate täitumisel hospitaliseeritakse Tallinna patsiente Pärnusse, Raplasse, Haapsallu ja Rakverre,» rääkis Beškina.

Lääne-Tallinna keskhaigla juht Arkadi Popov nentis, et plaaniline ravi Tallinna haiglates on paraku hetkel piiratud. «Oleme teinud raske valiku ja saatsime Lääne-Tallinna Keskhaigla õendusabikliinikust 34 patsienti mujale, peamiselt lähedaste nõusolekul koju, hooldekodudesse või teise õendusabiteenuse osutaja juurde, et vabastada õendustöötajaid Covid-patsientide raviks,» selgitas Popov.

Tänase seisuga on Lääne-Tallinna Keskhaiglas ravil 107 ja Ida-Tallinna Keskhaiglas 127 Covid-patsienti. Möödunud nädalal pidid Tallinna haiglad Covid-19 ravivõimekust suure voodihõive tõttu suurendama.

Tänaseks tagavad AS Ida-Tallinna Keskhaigla ja Lääne-Tallinna Keskhaigla pandeemilise nakkuse raviks vastavalt 156 ja 123 voodikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles