Toidupoodide hinnakäärid annavad teravamalt tunda

Emily Bollverk
, Tarbija toimetaja
Copy
Märtsikuise ostukorvi hinnavõrdlusest selgub, et kalleim kauplusekett on Selver.
Märtsikuise ostukorvi hinnavõrdlusest selgub, et kalleim kauplusekett on Selver. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Märtsikuisest ostukorvi hinnavõrdlusest selgub, et kalleim kauplusekett on konkurentsitult Selver. Viimase poole aasta jooksul on soodsaima toidupoe tiitel kuulunud Grossi Toidukaupadele, kuid märtsis on paarikümnesendine hinnaerinevus võidu toonud Prismale.

Postimees võrdleb iga kuu toidukaupade hindu poekettides. Võrdlustabeli järgi läheks Selveris ostukorvi sisu maksma 44 eurot ja 76 senti. Prisma peremarketites tuleks samade toodete eest välja käia ligi 12 eurot vähem ehk 32 eurot ja 87 senti.

Prismat iseloomustavad madalad puu- ja köögiviljade hinnad. Kui Selveris tuleks võrreldavate puu- ja juurviljade eest tasuda 13 eurot ja 46 senti, siis Prismas läheksid need maksma vaid seitse eurot ja 84 senti. Prisma müüb konkurentidega võrreldes madalaima hinnaga nii pirne kui ka banaane.

Soodsa hinnaga piimatooted pakuvad Maxima, Prisma ja Grossi Toidukaubad. Prisma kaupluses on piimaliitri hind 34 senti, Maxima ja Grossi poes 35 senti. Võrdluses olevate piimatoodete eest tuleb Maximas välja käia kuus eurot ja 29 senti, Prisma ja Grossi kauplustes maksavad need vastavalt 26 ja 28 senti rohkem. Seevastu Selveris tuleb piimatoodete eest maksta ligi kaheksa eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles