Kultuuri lühiuudised

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Tiit Pääsuke oma teoste näitusel.
Tiit Pääsuke oma teoste näitusel. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Uus Teater mängib lavastust otseülekandes korterist

Ivar Põllu autorilavastus «Anne lahkub Annelinnast», mis esietendus eelmise aasta 22. veebruaril Tartu Uues Teatris, läheb piirangute tõttu teatrisaali asemel publiku ette ühest Annelinna korterist.

Kavas on anda vaid üks etendus, 20. märtsil kell 19.

Interaktiivset otseülekannet näidatakse Elisa Stage’i platvormil täisringkaamera abil, mis annab publikule võimaluse valida oma vaatepunkt ja vahetada seda vastavalt soovile. Järelvaatamise võimalust ei ole. «Kõige interaktiivsema kogemuse saamiseks on soovitatav seda jälgida nutiseadmest ning kui võimalik, kasutada kõrvaklappe,» soovitas Põllu.

Elisa uute teenuste valdkonna juht Kertu Popp sõnas, et teatrid on küll kinni, aga kui on tahtmist, loovust ja fantaasiat, saab etendused tuua igaühe koju.

«Anne lahkub Annelinnast» on tänavuste Eesti teatriauhindade võimalike saajate hulgas eriauhinna ja algupärase dramaturgia kategoorias. Nostalgiavabaks suhtedraamaks nimetatud lavastuses mängivad näitlejad Maarja Mitt-Pichen ja Märt Avandi. Autor ja lavastaja on Ivar Põllu, kunstnik Kristiina Põllu ja valguskunstnik Rene Liivamägi. TPM

Tiit Pääsukese näitust saab vaadata videona

Tartu kunstimuuseumi teatel on valminud Tiit Pääsukese näituse «Nostalgiata» videotuur, kus maalikunstnik ise ligi 50 minuti jooksul tutvustab oma loomingut ja räägib põnevaid lugusid. Youtube’is välja pandud 62-minutilisele salvestisele on vaegkuuljatele mõeldes lisatud eestikeelsed ja muukeelsetele ingliskeelsed subtiitrid.

Tiit Pääsukese suur värviküllane näitus, mis avati Joanna Hoffmanni kureerituna möödunud aasta oktoobris Tartu kunstimuuseumi kahel korrusel, annab ülevaate tema loomingust 1960. aastatest tänapäevani. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles