JULGEOLEK Küberajateenistus kogub populaarsust (1)

Copy
Kuigi sellel pildil kirjutavad ajateenijad e-etteütlust, võib see olla tegelikult sama hästi ka vaenuliku küberrünnaku tõrjumine.
Kuigi sellel pildil kirjutavad ajateenijad e-etteütlust, võib see olla tegelikult sama hästi ka vaenuliku küberrünnaku tõrjumine. Foto: Ardi Hallismaa/mil.ee

Küberajateenistusest on kasu mitte ainult kaitseväel ja ajateenijatel, vaid riigil tervikuna, kirjutavad kaitseasjatundjad Martin Hurt ja Tiia Sõmer.

Küberkaitse on märksõna, mis on muutunud oluliseks mitte ainult IT-valdkonnas, vaid ühiskonnas tervikuna. Kaitsevägi ei ole siinkohal erand. Viimastel aastatel räägitakse järjest enam küberajateenistusest ja sellest, kuidas on võimalik riiki teenida arvutiekraani taga, täites ülesandeid, mis on vähemalt sama olulised kui relv käes vastase tankide hävitamine.

Hiljuti ilmunud Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse raportis analüüsiti küberajateenistust kuues riigis: Eestis, Norras, Rootsis, Soomes, Šveitsis ja Taanis. Tegemist on suhteliselt uue nähtusega, mille kohta ei ole nimetatud riikides ühist lähenemist, ning mis osas riikides on alles käivitumisel ja kujunemisjärgus. See artikkel keskendub Eesti küberajateenistusele, võrreldes seda kohati teiste riikide omaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles