ÜLEVAADE Saksamaa tabloidikuningat süüdistatakse alluvate ärakasutamises

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Uurimise ajaks taandus Julian Reichelt Bildi juhtimisest. Fotol Reichelt mullu jaanuaris Düsseldorfis spordiettevõtluskonverentsi SPOBIS paneeldiskussioonis. 
Uurimise ajaks taandus Julian Reichelt Bildi juhtimisest. Fotol Reichelt mullu jaanuaris Düsseldorfis spordiettevõtluskonverentsi SPOBIS paneeldiskussioonis. Foto: Jörg Schüler/Imago Images/Scanpix

Saksamaa suurima ajalehe Bild leivanumber on skandaalide õhutamine, kuid nüüd on tabloid ise meediakära keskmes, kuna selle peatoimetajat Julian Reicheltit süüdistatakse naisalluvate ärakasutamises – toimetuses olla tema kommete kohta käibel kirjeldus «k***ida, edutada, vallandada».

Der Spiegel paljastas läinud nädalal, et Bildi omanikfirma Axel Springeri kirjastus algatas poole tosina naise kaebuse alusel 40-aastase Reichelti suhtes sisejuurdluse. Kuigi ta eitab väärkäitumist, otsustas ta juhatuse survel astuda kõrvale seniks, kuni ettevõtte palgatud advokaadibüroo uurib töö- ja eraelu segi ajamisest tõukuvaid süüdistusi võimu ja sõltuvussuhete ärakasutamises, aga ka survestamises ja kiusamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles