ülevaade Digitõend pakub lootust suvepuhkuseks Euroopas

Karl-Hendrik Pallo
Copy
Plaanitav vaktsineerimistõend on alles ideejärgus, kuid kui see suve alguseks valmis saaks, nähakse seda pääseteena pandeemia tõttu kõvasti kannatanud turismile. 
Plaanitav vaktsineerimistõend on alles ideejärgus, kuid kui see suve alguseks valmis saaks, nähakse seda pääseteena pandeemia tõttu kõvasti kannatanud turismile. Foto: imago images/Scanpix

Euroopa Komisjoni eilset ettepanekut luua Covid-19 vaktsiinipass ehk roheline digitõend, mis hõlbustaks liikumist pandeemia ajal, nähakse suure positiivse arenguna olukorras, kus paljud liikmesriigid Euroopa terviseameti (EMA) nõuande vastaselt AstraZeneca vaktsiini kasutamise peatanud on.

«Rohelise digitõendi eesmärk on tagada, et ELi kodanikud ja nende pereliikmed saaksid juba sel suvel turvaliselt ja minimaalsete piirangutega reisida,» lausus õigusküsimuste volinik Didier Reynders ja lisas, et tõend ei ole vaba liikumise eeltingimus ega mingil moel diskrimineeriv.

«See on võimalus Euroopale mõjutada ülemaailmseid nõudeid ja olla eeskujuks teistele, tuginedes samas euroopalikele väärtustele nagu andmekaitse,» selgitas Reynders.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles