Üledoos tapab vähem kui iial enne sel sajandil (1)

Karel Reisenbuk
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Politsei salakaamera pilt ühest viimasest Eesti fentanüüliärimehest Roman Kalashnikovist, kes peidab metsapeidikusse karfentanüüli – ainet, mida kasutatakse elevantide uinutamiseks.
Politsei salakaamera pilt ühest viimasest Eesti fentanüüliärimehest Roman Kalashnikovist, kes peidab metsapeidikusse karfentanüüli – ainet, mida kasutatakse elevantide uinutamiseks. Foto: Riigiprokuratuur

Kui vaid mõni aasta tagasi troonis Eesti Euroopa narkosurmade edetabelite tipus, siis möödunud kriisiaastal registreeriti Eestis 20 üledoosist põhjustatud surma. Nii väike pole see arv olnud viimased 20 aastat, sest uue aastatuhande alguses hakkas narkomaanide seas pidurdamatult levima kange ja surmav fentanüül. Viimased Eesti fentanüüliparunid istuvad nüüd vangis, leebemate ainete äri aga on koroonaajale kohaselt internetti kolinud.

«Kärbergid ja Vorobei olid suutnud end väga hästi varjudesse peita. Meil läks tükk aega tegelike niiditõmbajate tuvastamiseks. Mitmest menetlusest ja murelike kodanike jutust käisid aeg-ajalt nende nimed läbi, aga et nad olid Eesti fentanüüliparunid, seda ei teadnud me pikka aega,» nendib riigiprokurör.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles