Kakumäel raiutakse ühe üksikelamu jaoks tänav läbi rohekoridori (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Rain Veetõusme sõnul pole Kakumäe elanikud rahul sellega, et ühe elamu jaoks ehitatakse risti üle rohekoridori kulgev tänav.
Rain Veetõusme sõnul pole Kakumäe elanikud rahul sellega, et ühe elamu jaoks ehitatakse risti üle rohekoridori kulgev tänav. Foto: Eero Vabamägi

Euroopa roheliseks pealinnaks kippuv Tallinn laseb Kakumäel läbi metsa ehitada tänava, mis lõikab rohekoridori jõhkralt pooleks ning on kõige krooniks mõeldud vaid ühe kavandatava üksikelamu teenindamiseks.

Elamute ja mere vahele jäävale rohealale kavatseb üks eraisik ehitada individuaalelamu ja on tellinud selleks detailplaneeringu. Esialgu veel tühja elamukrundi juurde viib juba üks tee, mis teeb samas metsatukas väikese ringi, nii et majaomaniku kojusõit oleks kavandatavast tänavast mõnesaja meetri võrra pikem. Nii tahetaksegi Soolahe teed pikendada praeguse metsasihi peale, et tulevase maja juurde viiks otsetee.

«Me ei ole kuidagi selle ühe maja vastu. Meid paneb muretsema see, et praegune Soolahe tee oli varem samuti metsasiht. Aga siis rajati tee, siis võeti natuke puid maha ja nüüd ongi seal tänav. Varsti ongi metsa asemel ainult elamud,» selgitas Kakumäe elanik Rain Veetõusme.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles