Reitingud: Keskerakonnal õnnestus toetust veidi tõsta (4)

BNS
Copy
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Andres Haabu / Postimees

Märtsis kasvas mõnevõrra toetus Keskerakonnale, millega erakond tõusis erakondade populaarsusedetabelis taas teisele kohale napilt ette EKREst – teiste erakondade toetuste muutused jäid märtsis statistilise vea piiridesse.

ERRi tellitud Turu-uuringute ASi küsitluse järgi oli märtsis endiselt populaarseim erakond Reformierakond, keda toetas 26 protsenti valimiseelistust omavatest täisealistest Eesti kodanikest. Veebruaris oli Reformierakonnal toetajaid 28 protsenti ja jaanuaris 27 protsenti.

Väikese tõusu tegi Keskerakonna toetus, mis on võrreldes veebruariga suurenenud 17 protsendilt 20 protsendile. See muutus ületab napilt statistilise vea piiri ja selle tulemusega on Keskerakond märtsis populaarsuselt teine erakond.

Keskerakonnaga sisuliselt võrdse toetusega on EKRE, keda märtsis toetas 19 protsenti. Veebruaris oli EKRE toetusnumber 20 ja jaanuaris 17 protsenti.

Parlamendivälise erakonna Eesti 200 toetus oli märtsi küsitluses 15 protsenti, mis on sisuliselt sama tase aasta alguse kahe esimese kuuga, kui jaanuaris oli toetus 14 ja veebruaris 16 protsenti.

Pärast novembrikuud õnnestus veidi toetust tõsta ka Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal, keda toetas üheksa protsenti. Veebruaris oli neil toetajaid seitse protsenti, kuid ka see muutus jääb statistilise vea piiridesse.

Isamaa toetus püsis sarnaselt aasta kahe esimese kuuga ka märtsil kuuel protsendil.

Eestimaa Rohelisi toetas kolm ja Eesti Tulevikuerakonda üks protsent.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles