«Taliujumine võib olla eluohtlik,» teatab enam kui kümneaastase kogemusega taliujuja Teet Daaniel. «Külm kustutab inimese väga ruttu! Võistlemisele, kiirustamisele ega hurraaga peale lendamisele sellel alal kohta ei ole.»

Fotokunstnik Heikki Leis püüdis kaadrisse selle osa taliujumisest, mida keegi kaldalt ei näe.

Kus on palju harrastajaid, seal juhtub ka õnnetusi. Sama saatus on osaks langenud taliujumisele Eestis. Külmašokk annab energialaksu ja teeb meele rõõmsaks, mistõttu sageli jagatakse elevust sotsiaalmeedias ja kutsutakse sõbradki kaasa. Iseenesest tore algatus, mis Eesti rahva immuunsustaset tublisti kergitanud.

Asi läheb jamaks siis, kui mängu tuleb eeslaste seas levinud soov teistele muljet avaldada. Kutid tahavad kõvatada ja üksteist üle trumbata, kuid ka tüdrukutele meeldib kangelannat mängida. Fookus läheb aplausile ja see on suur viga. Külm vesi esitab kehale väga suure väljakutse ning sellega tutvust tehes peaks kogu tähelepanu koonduma isiklikule enesetundele. Lauluga peale lennates tehakse ka terve hulk ohtlikke vigu.

«Taliujumine paneb organismi täiesti uude olukorda, alustama peab sellega väga ettevaalikult,» ütleb Teet Daaniel ülitõsiselt. «Võistlemisele siin kohta ei ole! Inimestel on tohutu isu rekordeid teha, sõbrast parem olla, kõva mees näida, aga ülepingutus ja võistlemine külma vette ei sobi!»

Loe ohtlikest vigadest, mida jääkülma vette minnes tehakse ning õnnetustest, mida taliujujate hulgas on ette tulnud.

Fotoseeria taliujujatest püüdis Heikki Leis kaadrisse 15 fotoseikluse jooksul Anne kanalis, Kurepalu järves ja Emajões. Krõbe talveilm, sulni suplusemeeleolu saateks kohati 15 miinuskraadi, ja kaadrid on kinni püütud terve päeva jooksul varahommikust hiliste õhtutundideni. Talisuplejaid jätkub Eesti veekogude äärde igal ajal.
Fotoseeria taliujujatest püüdis Heikki Leis kaadrisse 15 fotoseikluse jooksul Anne kanalis, Kurepalu järves ja Emajões. Krõbe talveilm, sulni suplusemeeleolu saateks kohati 15 miinuskraadi, ja kaadrid on kinni püütud terve päeva jooksul varahommikust hiliste õhtutundideni. Talisuplejaid jätkub Eesti veekogude äärde igal ajal. Foto: Heikki Leis
Kommentaarid (6)
Copy