GALERII ⟩ Meeleavaldajad korraldasid ummiku Laagna teel (33)

Copy
  • Korraldaja ei teavitanud politseid meeleavaldusest
  • Laagna tee ummiku eestvedaja peab politseisse minema
  • Siseminister: tänane protest alandab haigusega võitlejaid igal rindel

Täna korraldati üle kogu Eesti meeleavaldus «Sõidame Eestimaa vabaks», korraldajate sõnul protestitakse vabaduse, rahu ja demokraatia eest. Pealinnas ummistasid autodega protestijad vähemalt 20 minutiks liikluse Laagna teel. Siseministri sõnul tänane protest alandab haigusega võitlejaid igal rindel. 

Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmet Tambre selgitas Postimehele, et politsei sai info, et täna toimuv meeleavaldus häiris tugevalt liiklust Tallinnas Laagna teel. «Kolonni ees liikunud auto peatus ning pärast seda jäid pidama enamik kolonnis liikunud autojuhte. Kolmerealise tee kaks rida olid täielikult kinni ning liikluseks jäi avatuks vaid üks rida,» kirjeldas Tambre. 

Lisaks meenutas Tambre, et taolisi meeleavaldusi korraldades peab politseid sellest eelnevalt teavitama. «Korraldaja politseid eelnevalt tänasest sündmusest ega planeeritud marsruudist ei teavitanud, kuid olime sotsiaalmeedias levivast üleskutsest teadlikud ning juhtisime korraldaja tähelepanu võimalikele riskidele. Kui liikluses on korraga rohkem autosid, on ka suurem tõenäosus seisakute tekkimiseks või õnnetusteks. Siiski ei hinnanud korraldaja riske õigesti,» toonitas Tambre. Nimelt korraldaja peab hindama osalejate arvu ja mõju ümbritsevatele inimestele, liiklusele ja varale ning politsei saab korraldajat ka nõustada ja juhtida tähelepanu ohukohtadele.

Politsei suunas täna liiklusesse rohkem patrulle, et võimalikke rikkumisi ennetada ja neid avastada. «Patrullid reageerisid ka Laagna teele, kus meeleavaldajad olid tekitanud ummikud. Politseinikud vestlesid kolonni ees oleva auto juhiga,» lisas ta.

Politsei fikseeris rikkumise kohapeal ning autojuhile edastati kutse ilmuda politseisse ning anti korraldus õigusrikkumine lõpetada ja edasi liikuda. «Praeguseks liiklus sujub, kuid arvestada tuleb siiski sellega, et autosid on tänavatel palju. Seetõttu võib näiteks fooritulede ees tekkida pikemaid järjekordi,» lausus Tambre. 

Siseminister Kristian Jaani.
Siseminister Kristian Jaani. Foto: Remo Tõnismäe

Siseminister: tänane protest alandab haigusega võitlejaid igal rindel

«Tänase protesti valguses mõtlen 780-le covidi tõttu surnud inimesele, nende lähedastele, meditsiinitöötajatele,» kirjutas siseminister Kristian Jaani sotsiaalmeedias. Ministri sõnul protestitakse ka nende vastu ning selline käitumine kurvastab. «Viimased küsitlused näitavad, et inimesed mõistavad olukorra tõsidust ja sellest tulenevaid piiranguid. Piirangute eesmärk pole aga muud, kui elude päästmine,» lisas Jaani. 

Tänane protest pole kuidagi mõistlik ja alandab haigusega võitlejaid igal rindel. Palun kõiki, et ärgem selliste protestidega kuidagi liitu. Toetame parem nii tegudes kui mõtetes meie meditsiinitöötajaid.

Ministri sõnul on parim tegu see, kui võimaluse avanedes inimesed lähevad vaktsineerima ning hoiavad ka piirangutest kinni. «Kaitseme sellega ennast ja teisi. Halvim tegu on see, et osaleme sihilikult ummiku tekitamises ja seetõttu seisab mõni kiirabi, mis ei jõua õigel ajal abivajajani. Politsei- ja piirivalveametile tänud ja ka jaksu, tarkust, resoluutsust,» kirjutas siseminister. 

Tänase protesti valguses mõtlen 780-le covidi tõttu surnud inimesele, nende lähedastele, meditsiinitöötajatele...

Posted by Kristian Jaani on Laupäev, 20. märts 2021

Ka Eestis toimuvad selle raames autode rongkäigud alates kella 12.00 kõigis linnades ja asulates rahvaalgatusena. «Tegemist ei ole organiseeritud tegevusega, Eestis toimub kõik iseorganiseerumise teel. Osalejatel soovitatakse võtta initsiatiiv enda kätte, näidata üles kodanikujulgust ja algatada oma linnas turvalist ja sõbralikku autosõitu ise,» kirjutasid korraldajad. 

«Kutsume kõiki inimesi ühinema läbi aegade suurimale autode rongkäigule, et sõidaksime kõik koos Eestimaa vabaks,» selgitasid koroonapiirangute vastased korraldajad. 

Ööpäevaga lisandus 1250 positiivset testi ja suri üksteist patsienti

Viimase ööpäeva jooksul suri üksteist koroonahaiget patsienti, samuti analüüsiti 7031 koroonatesti, millest esmaseid positiivseid oli 1250 ehk 17,7 protsenti.

Ööpäeva jooksul suri kaks 91-aastast, kaks 90-aastast ja kaks 82-aastast naist ning 82-, 80-, 78-, 61- ja 59-aastane mees. Kokku on Eestis surnud 780 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 767 inimesel. Uutest Harjumaa haigusjuhtudest 580 laekus Tallinna.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 1531,1 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 19,8 protsenti.

Laupäevahommikuse seisuga viibib haiglas 656 koroonapatsienti, kellest on intensiivis 72. Neist omakorda 50 on juhitaval hingamisel.

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles