Politsei sõidutas tabatud roolijoodiku vaktsiinisüsti saama (2)

BNS
Copy
Politseinik.
Politseinik. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Võrumaal sõidutas politsei vaktsiinisüsti saama mehe, kes oli eelnevalt jäänud neile vahele alkoholijoobes autot juhtides.

Korrakaitsjad kontrollisid  möödunud pühapäeval Moostes üht autojuhti ning selgus, et ta on alkoholi tarvitanud. Joove oli väike, kuid nõudis väärteomenetluse läbiviimist. Vestluses autojuhiga ilmnes, et ta oli teel perearsti juurde saamaks vaktsiinisüsti koroonaviiruse vastu.

«Minemata jätmine tähendanuks, et riskirühma kuuluv mees jääb ohtliku viiruse eest kaitseta. Indikaatorvahendiga joobe tuvastamise järel tuleb politseil mõne aja möödudes võimalik joove fikseerida ka tõendusliku alkomeetriga. Nii avanes politseinikel võimalus kasutada seda ooteaega otstarbekalt ning leida inimlik lahendus ka mehe jaoks, kes elupäästvat vaktsiinisüsti väga soovis,» märkis Lõuna prefektuur.

Nii võttiski patrull mehe oma autole, viis ta mõnesaja meetri kaugusel asuvasse perearstikeskusesse ning lasi tal vaktsiinisüsti ära teha. Kui mees sai vaktsineeritud, jätkati menetlusmaterjalide vormistamisega.

«Politseitöö on täis valikuid. Igal politseinikul on kaalutlusõigus, kas ja kuidas sõltuvalt olukorrast käituda. Põhirõhk meie töös on aga alati ohu tõrjumisel. Nii ka sel juhul, kus esmalt kõrvaldati liiklusoht, siis aidati mehel end viirusohu eest kaitsta ning protokollipaberi kirjutamine võiski selle kõrval pisut oodata,» märkis politsei. 

«Iga päev kannatab koroonaviiruse tõttu väga palju inimesi. Seda arvestades ei ole ju sugugi halb, kui saame oma igapäevase töö käigus ühel või teisel moel kaasa aidata sellele, et meie inimesed tervemad saaksid püsida,» lisasid korrakaitsjad. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles