Renditud korteris peetud peol osutus enamik koroonapositiivseks (15)

Brita-Maria Alas
Copy
Viinapitsid.
Viinapitsid. Foto: Alexey Kudenko / RIA Novosti/Scanpix

Laupäeva öösel sai politsei väljakutse öörahu rikkumise pärast. Selgus, et peolised olid rentinud pidutsemiseks korteri ja kuuest peolisest neli olid nakatunud koroonaviirusega.

Eile kella 23 paiku sai politsei väljakutse ühte Narva maantee korterisse, kus viibinud inimesed olid väga lärmakad ja rikkusid öörahu.

«Politseinikud kontrollisid korteris viibijate isikuandmeid ja selgus, et neli neist olid koronaviirusega nakatunud ning pidanuksid olema eneseisolatsioonis,» kirjeldas politsei. Ühtlasi saadeti nakatunutega kokku puutunud kaks politseinikku ja üks abipolitseinik koju, et nad jälgiksid järgmiste päevade jooksul oma terviseseisundit.

Politsei kinnitusel edastati teave eneseisolatsiooni nõuete rikkumiste kohta terviseametile, kes otsustab rikkujate suhtes edasise menetluse alustamist. 

Samuti tõstatas jaoskond küsimuse, miks üüritakse kriisi ajal korterit võimalikuks peoks. 

Koroonasse nakatunu ei tohiks elukohast lahkuda

Terviseameti juhiste järgi on positiivse koroonaprooviga inimesel keelatud lahkuda oma elukohast alates viiruse diagnoosimisest kuni tervenemiseni.  Elukohast võib lahkuda vaid tervishoiutöötaja või politseiametniku korraldusel või hädajuhtumi korral, kui ohus on elu või tervis. Positiivse diagnoosi saanud inimese perele kehtib samasugune liikumisvabaduse piirang.

Erandina võib haigustunnuste puudumisel lahkuda oma elukohast juhul kui:

  • pereliige on tervishoiutöötaja või muid hädaolukorra lahendamiseks vajalikke teenuseid osutav inimene;
  • kui ta hangib elukoha või viibimiskoha läheduses igapäevaseks toimetulekuks hädavajalikku ja see ei ole muul viisil võimalik. Seejuures tuleb järgida kõiki avalikus ruumis liikumise piiranguid;
  • kui elukohas on välistatud igasugune kontakt koroonaviiruse diagnoosi saanud isikuga;
  • õues viibimiseks, kui järgitakse kõiki varem kehtestatud liikumisvabaduse piiranguid avalikus kohas.
Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles