E-rahvaloendusel on loendatud pool Eesti elanikkonnast

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis toimub rahvaloendus 31. märtsini.
Eestis toimub rahvaloendus 31. märtsini. Foto: Statistikaamet

Käimasoleval rahva ja eluruumide loendusel on interneti teel ankeedid täidetud juba üle poolte Eesti elanike kohta, teatas statistikaamet. Internetis saab rahvaloendusel osaleda vaid homme hilisõhtuni.

Täna varahommikul oli rahvaloenduse ankeet täidetud internetis 682 499 inimese kohta, mis moodustab 52 protsenti Eesti arvestuslikust rahvaarvust. Protsentuaalselt oli enim loendatuid Tartumaal (59 protsenti), Harjumaal (58 protsent) ja Raplamaal (52 protsenti).

Internetis saab rahvaloendusel osaleda vaid 31. jaanuari südaööni, ülejäänuid külastab rahvaloendaja ajavahemikus 16. veebruar kuni 31. märts.

«E-rahvaloendusel osaleda soovijad peaksid kiirustama, sest internetis saab loendusel osaleda veel vaid kaks päeva,» ütles statistikaameti peadirektor Priit Potisepp. «Kui e-rahvaloendusel osalemine on jäänud varem pooleli, siis on praegu ka viimane võimalus ankeedid lõpuni ära täita.»

Internetis saab loendusankeedi täita rahvaloenduse veebilehel www.REL2011.ee kuni 31. jaanuarini. Rahvaloendusel saavad enda kohta ankeedi täita kõik üle 15-aastased Eestis püsivalt elavad inimesed, laste eest täidavad ankeedi nende vanemad või hooldajad.

E-loendusel osalemise käigus tekkivate küsimustega saab pöörduda rahvaloenduse klienditoe poole klienditugi@stat.ee või telefonil 625 9100. Klienditugi töötab iga päev kell 8.00-22.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles