Aarne Mäe: jälle algab kõik, algab uuesti (1)

Aarne Mäe
, Riigikogu EKRE fraktsiooni nõunik
Copy
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Meelis Meilbaum

Oleme elanud aasta otsa koroonaviiruse tingimustes. Võrreldes aastataguse ajaga on aga palju muutunud, kirjutab Riigikogu EKRE fraktsiooni nõunik Aarne Mäe.

Eelmise aasta 12. märts jäi hästi meelde. Valitsuse liikmed istusid koos kella kahest pärastlõunal südaööni välja. Küsimus oli selles, kui ranged piirangud kehtestada, millist lähenemist eeskujuks võtta. Mõni riik hoidis veel tagasi, mõni pani kohe täiega. Järgmisest päevast hakkas Eestis kehtima eriolukord. See oli 13 ja reede.

Kuu aega hiljem oli olukord ikka tõsine. Eesliin rabeles end oimetuks, saatjaks väsimus ja jõuetus, kohati ka ahastus, valitsus nuputas abipakette ja meetmeid, et «kurja tõve» levikut kuidagigi takistada. Suurem osa inimesi istus kodus.

Alguses oli naljakas: nii palju musta huumorit, kui seda tehti koroona ja sellega kaasnenud ostupaanika teemal, pole ammu kohanud. Seejärel oli põnev. Ja siis kurb. Praegu enam nalja ei tehta.

Lehtedes reklaamiti toidu kojuvedu, seksilelusid ja kalmukive. Valitses teadmatus ja hirm. Aga enamik järgis etteantud juhiseid. Nüüd enam mitte nii väga.

Kogu olukord oli ja on sama vastuoluline nagu üleskutse hoida kokku, aga püsida lahus; olla positiivsed, aga jääda negatiivseks; hoolida, aga mitte külastada oma lähedasi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles