Tankistid muutuvad aina nooblimaks (1)

Liina Laks
, reporter
Copy
Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja Rain Kuusi sõnul petuskeemide niiditõmbajaid ettevõtete juhatusest ei leia, kuid variisikud on hästi välja koolitatud.
Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja Rain Kuusi sõnul petuskeemide niiditõmbajaid ettevõtete juhatusest ei leia, kuid variisikud on hästi välja koolitatud. Foto: Mihkel Maripuu

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja Rain Kuus nentis, et tagastuspettuste arv kriisiaja tõttu kasvab, samuti kasutatakse ikka veel arvevabrikute teenuseid.

Lisaks hoogustuvad majanduslikult rasketel aegadel ka alusetud tagasinõuded maksu- ja tolliametile, võttis Kuus eelmise aasta kokku. Tagastuspettus tähendab lihtsustatult seda, et maksuametile esitatakse alusetu maksude tagasisaamise nõue.

Möödunud aastal saatis maksu- ja tolliameti uurimisosakond prokuratuuri 17 kriminaalasja 56 kahtlustatavaga. Kokku oli nende maksukahju 3,6 miljonit eurot – ajas on see tublisti vähenenud. Rain Kuusi sõnul on asi selles, et mida varem suudetakse pettus avastada, seda väiksem on kahju, mida kurjategijad suudavad riigile teha, ehk mida väiksem summa, seda parem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles