Malle Karjatse: olen saanud Lasnamäel maski kandmise eest sõimata (5)

Malle Karjatse
, psühholoog
Copy
Malle Karjatse, psühholoog.
Malle Karjatse, psühholoog. Foto: Erakogu

Lasnamäe koroonaolukorrast ja piirangute eiramisest kirjutab psühholoog Malle Karjatse. 

Kuna ma ise elan Lasnamäel, olen muidugi ka siinse koroonaolukorra pärast mures.

Huvitav, kuidas olukorda kohe poliitiliselt ära kasutatakse. Lasnamäel elavad vaesed, kirjutasid vene poliitikud. Samas ei saa Lasnamäge küll vaeste linnaosaks pidada: autode hulk, sealhulgas kallite autode hulk, on siin päris suur.

Lasnamäe eripära on kõrged majad ja tunduvalt tihedam asustus, mida ei kohta näiteks Mustamäel ega ka teistes linnaosades. Kõrgetes majades on liftid ja esimesest korrusest alates käib läbi erakordselt palju rahvast. See on suur koroonalõks.

Näen tihti, et paljud inimesed käivad, mask käes rippumas või lõua otsas, ning oma kortermajja jõudes seda enam ei kanta. Ühistu pole aga lisanud ühtegi kirja ega silti, mis tuletaks sobivat käitumist meelde. Kuigi ma palusin ühistut ja tõin välja kõik need probleemid mitme kirja abil.

Samas teen ise kirju kõigile trepikoja elanikele kahes keeles ja näen ikka ilma maskideta inimesi nii eestlaste kui ka venelaste hulgas, samuti nende külalisi.

Lasnamäe bussides olen saanud maski kandmise eest ka sõimata. Ja seda korduvalt. Nii mõnigi hüüatas varasügisel üle bussi: «Ah teie oletegi see koroonahaige!» Pärast pikka selgitust kuulsin vastuseks: «Mind see ei puuduta, ma olen negatiivne. Tegin

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles