Kohus jättis Khalilovi vahi alla, et takistada tema pagemist Venemaale

Copy
Laagna teel hukkunutega avarii põhjustanud Isa Khalilov kohtus. 
Laagna teel hukkunutega avarii põhjustanud Isa Khalilov kohtus. Foto: Sander Ilvest

Harju maakohus otsustas eile jätta mullu juunis Tallinnas Laagna teel toimunud hukkunutega avarii põhjustamises süüdistatav Isa Khalilov vahi alla.

Kohus ei rahuldanud 20-aastase Khalilovi kaitsja Vladimir Sadekovi taotlust lubada tema kaitsealune elektroonilise valve alla. Maakohus ei nõustunud kaitsja seisukohaga selles, et elektrooniline valve suudab vahistamisega samaväärselt ära hoida uute kuritegude toimepanemise.

«Kuna Khalilov ei ole mitte Eesti, vaid Vene Föderatsiooni kodanik, siis on eelkõige suur oht, et vahi alt vabanemisel rikub Khalilov elektroonilise valve nõudeid ning läheb karistuse hirmus pakku. Elektrooniline seade kui selline ei saa iseenesest Khalilovi pakkuminekut takistada,» märkis kohus.

Kohus tõdes, et Khalilovi puhul on tegemist isikuga, kes on varem õiguskorda rikkunud, ja seetõttu pole ka alust arvata, et kohtualune hakkab kuulekalt täitma elektroonilise valve tingimusi.

8. veebruaril alanud protsessil tunnistas avarii põhjustamises süüdistatav 20-aastane Isa Khalilov oma süüd osaliselt, tema kaassüüdistatav, 29-aastane Vjatšeslav Kalašnikov oma süüd ei tunnistanud.

Khalilov tunnistas süüd selles, et ületas lubatud sõidukiirust, Kalašnikov aga möönis, et ületas tõesti lubatud sõidukiirust.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab mehi karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb sõidukijuhi liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist, kui sellega on põhjustatud kahe või enama inimese surm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles