Politsei otsib Erastvere traagilise liiklusõnnetuse tunnistajaid

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Möödunud reedel kella 21 paiku juhtus Põlvamaal Kanepi-Leevaku tee 1. kilomeetril Erastvere külas raske liiklusõnnetus, milles kaotas elu sõiduautolt Volkswagen löögi saanud 61-aastane jalakäija. 

Politsei selgitab raske liiklusõnnetuse üksikasju kriminaalmenetluses ning palub pealtnägijate abi.

Seni kogutud info kohaselt sõitis liiklusõnnetuse toimumise hetkel ja vahetult enne seda sel teelõigul palju sõidukeid ja seepärast palub politsei kõigil inimestel, kes nägid pealt seda õnnetust, kel on muud olulist infot õnnetuse asjaolude kohta või kes nägid õnnetuse eel teeservas liikunud meest, anda sellest teada telefonidel 799 8377, 5304 8689 või häirekeskuse numbril 112.

Reede õhtul sõitis sõiduauto Volkswagen otsa Kanepi-Leevaku tee esimesel kilomeetril lebanud mehele. Liiklusõnnetuse tagajärjel sai 61-aastane mees nii raskelt vigastada, et suri sündmuskohal. Sündmuskohale saabunud politseipatrull tuvastas, et Volkswagenit juhtinud 20-aastane neiu oli kaine ja tal oli vastava kategooria juhiluba olemas.

Sündmuskohal kehtib kiirusepiirang 90 km/h. Tee sündmuskohal ei olnud valgustatud ning teekate oli kuiv. Alustatud uurimise käigus selgitatakse välja, kuidas hukkunud mees teele jäi.

Kagu politseijaoskonna välijuhi Taisto Paju sõnul oli tegemist väga kahetsusväärse sündmusega. «Autojuht ei jõudnud reageerida ja pimedas keset teed lebavast mehest ümber sõita. Pimedas vajab juht liiklussündmusele reageerimiseks rohkem aega, kuna tema vaade on piiratud. Kahjuks polnud hukkunud mehel kinnitatud nähtavale kohale helkurit. Helkuri kandmine on autojuhtidele suureks abiks, et jalakäijad pimedas näha,» ütles Paju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles