Kaupmehed: tavapoed päästab ainult meelelahutus (5)

Erkki Erilaid
Copy
Kuna füüsilised poed on piirangute tõttu kinni, käib vilgas kauplemine internetis. Osa kaupmehi arvab aga, et peale piirangute lõppu langeb e-kaubanduse osakaal taas oluliselt.  FOTO: Elmo Riig / sakala
Kuna füüsilised poed on piirangute tõttu kinni, käib vilgas kauplemine internetis. Osa kaupmehi arvab aga, et peale piirangute lõppu langeb e-kaubanduse osakaal taas oluliselt. FOTO: Elmo Riig / sakala Foto: Elmo Riig / Sakala

Pandeemia on viinud suure osa rõiva- ja moekaubandusest veebi ning karmide piirangute ajal on üle maailma suletud juba tuhandeid poode, mis kunagi enam oma uksi ei ava, aga Eesti kaupmehed on siiski optimistlikud.

Internetikaubanduse võidukäik sai nii Eestis kui ka mujal alguse küll juba mõni aasta tagasi, kuid koroonapiirangud andsid sellele hoopis uue käigu. Tänaseks tuleb suurte moekettide käibest ligi pool e-kanalitest ja on selge, et füüsilisi kauplusi pole varasemas mahus vaja. Siiski loodavad kaupmehed, et tavakaubandus jääb, kuid meelelahutuslikumal moel.

Maailma suurimad moekaupmehed teatasid mullu sadade kaupluste sulgemisest ja ennustavad, et see trend jätkub vääramatult ka lähiaastatel. Näiteks sulges mullu USA suurim rõivakett Gap koroonakriisi tõttu Põhja-Ameerikas enam kui 225 kauplust. Lähiaastatel plaanib ettevõte oma esibrändide Gapi ja Banana Republicu 1600 poest kinni panna veel 350. Kokku suleti mullu USAs aga enam kui 10 000 kauplust.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles