Kristel Vilbaste: vaimude maja Tartus – rohkem vaimu, vähem betooni (8)

Kristel Vilbaste
, loodusajakirjanik
Copy
Kristel Vilbaste, loodusajakirjanik
Kristel Vilbaste, loodusajakirjanik Foto: Erakogu

Kuidas leida Tartu kultuurikeskusele asukoht, mis tooks kultuuriinimesed ja pargikaitsjad keskpõrandale kokku ning mille peale ka Tartu vaim naerataks, kirjutab loodusajakirjanik Kristel Vilbaste.

Tartu on oma vaimurahvast nii palju tervele Eestile kaotanud, et ikka ja jälle kutsutakse mõne küsimuse lahendamisele appi kogu Eesti kultuurirahvas. Vaim on nendesse inimestesse ülikooli ajal puhutud ja jäänud, vajadus Tartut hoida ja edendada ei kao ka pealinna tulede all, tasub vaid mõnel toredal inimesel appi hüüda, kui seda ka tehakse. Pannakse käsi alla paberile, mille peentesse nüanssidesse pole aega ja võimalustki süveneda. Ja nii juhtubki, et targem oleks olnud Tõnissoni viisi pigem raha anda.

On siiani selgusetu, kes tuli heale mõttele Tartu kultuurikeskuse ehitamiseks kultuurirahastust raha küsida ja miks seda just Tartu Kesklinna parki ehitada tahetakse. Kõige kõlavama häälega hüüab sellest võimupoliitikute sõpruskond, kuid ometi öeldakse, et «poliitika ei puutu siin üldse asjasse». Aga mine sa tea!

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles