Räägime rahast! Kuidas pensionipõlves ellu jääda ja õiglast palka saada? (2)

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy

Selle nädala Arteris saad lugeda rahast! Teeme selgeks keerulised teemad – kuidas õiglast palka küsida ja kuidas pensioniraha targalt majandada. Vaatame suurärimehe maailma ning sõidame maailma parima autoga.

Eesti üks rikkamaid inimesi, suurettevõtja Raul Kirjanen räägib, kuidas ta pole koroona-aastal koondanud ainsatki töötajat. Ta ütleb välja ka selle, milles Eesti poliitikud oma võimeid ilmselgelt üle hindavad.

Vaatamata sellele, kes hetkel valitsuses, kes mitte, sai poliitikud pingeritta seatud. Väitlusoskuste alusel! Kes on kõige kõvem, saad teada Arterist!
Vaatamata sellele, kes hetkel valitsuses, kes mitte, sai poliitikud pingeritta seatud. Väitlusoskuste alusel! Kes on kõige kõvem, saad teada Arterist! Foto: Eero Vabamägi

Arter kutsus kokku autoriteetsed hindajad ja pani Eesti poliitikud pingeritta. Kes on väitluses kõige osavamad ja kardetumad? Kas Kaja Kallas on parem Jüri Ratasest? Kas Jevgeni Ossinovski seljataks debatis Martin Helme? Või tuleb sõnalises duellis karta hoopis Yana Toomi ja Mihhail Kõlvartit? Kes on see, kes kõik teised vaidluses nurka surub?

Miks saavad Eesti naised vähem palka kui mehed? Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon pani kokku spikri, mis aitab naisel oma väärtust kaardistada ja õiglast palka küsida.

Vaatame ka, mida teha pensionifondide rahaga, et see niisama ära ei põleks.

Raha on vaba: Pensionifondist välja astudes tuleb arvestada, et kümme aastat uuesti liituda pole võimalik.
Raha on vaba: Pensionifondist välja astudes tuleb arvestada, et kümme aastat uuesti liituda pole võimalik. Foto: pxhere.com

Mercedes-Benz S-klass. See auto on läbi aja olnud tehnoloogia ja disaini teenäitaja. Luksussedaanide tipp, mida sageli kutsutakse ka maailma parimaks autoks. Ta sõidab ülivaikselt, sujuvalt, väljapeetult. S-klass on häälestatud heaolule. Jäägitule heaolule, mille nautimiseks on tehtud kõik, mis võimalik. Eriti muidugi tagaistmel. Ent olgu roolis või sõitjana – iga hetk S-klassiga koos on eriline. Meeldejääv.

Hind? Mercedes-Benz S 500 L 4Matic maksab alates 134 040 eurost, prooviauto hind lendab üle 170 000 euro.
Hind? Mercedes-Benz S 500 L 4Matic maksab alates 134 040 eurost, prooviauto hind lendab üle 170 000 euro. Foto: Eero Vabamägi

Millisest veinist võiks saada selle kevadsuve moehitt? Millise veiniga maitsemeeli üllatada? Mida pruukida vanast heast klassikast? "Aasta Veini" konkursil valisid sommeljeed mitmesaja veini hulgast parimad.

Kõigest sellest ja paljust muustki põnevast saate lähemalt lugeda juba selle nädala Arterist!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles