JULGEOLEK Taavi Aas: riigi elutähtsad varud ühe katuse alla (5)

Taavi Aas
, majandus- ja taristuminister (KE)
Copy
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas.
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas. Foto: Sander Ilvest

Loodav Eesti Varude Keskus hakkab lisaks kütusevaru haldamisele tegelema ka muu riigile vajaliku tegevusvaru moodustamise, hoiustamise, kvaliteedi kontrollimise, uuendamise ja kasutuselevõtu logistika korraldamisega, kirjutab majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

Koroonaviiruse puhang ainult võimendas puuduseid kriitilises olukorras varustuskindluse tagamisel ning õpetas, et meil tuleb senisest enam mõelda, kuidas tagada riigi toimimine juhul, kui piiriülene liikumine on piiratud, et kaitsta inimeste tervist. Varud peavad olema igal ajal olemas ja kasutatavad, et meil ei tekiks olukorda, kus isikukaitsevahendid lõppevad liiga ruttu otsa või ravimite kehtivusaeg on läbi saanud.

Nüüdseks on valitsus otsustanud, et mõistlik on riigi tegevusvaru moodustamine ühte asutusse kokku tuua, ning riigikogule on edastatud vastav hädaolukorra seaduse eelnõu. See täpsustab riigi tegevusvaru moodustamise, haldamise ja kasutuselevõtmise alused ning vastutuse jagunemise varu haldaja, ministeeriumide ja vabariigi valitsuse vahel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles