Valdo Kalm: kruiisilaevandus taastub lennundusest kiiremini (1)

Copy
Puistlasti kasvu tõi peamiselt väetiste käitlemine ja teisi puistekaupu käitlevate terminalide uute projektide käivitumine, ütles Tallinna Sadama juht Valdo Kalm.
Puistlasti kasvu tõi peamiselt väetiste käitlemine ja teisi puistekaupu käitlevate terminalide uute projektide käivitumine, ütles Tallinna Sadama juht Valdo Kalm. Foto: Sander Ilvest

Turbulentne toornafta maailmaturg kasvatas möödunud aastal hüppeliselt Tallinna Sadama vedellasti käitlemise mahtu, mille toel oldi üks kahest Läänemere sadamast, mis suutis kaubamahtu suurendada. Suve teises pooles loodetakse uues kruiisiterminalis võõrustada esimesi lõbusõidulaevu, rääkis riigifirma juht Valdo Kalm Kuku raadio saates «Majandusruum».

Suvel valmib Vanasadamas uus kruiisiterminal. Möödunud aastal jäi kruiisihooaeg sisuliselt vahele, kas tänavu see terminal kasutust leiab?

Meil on plaan ta avada juunis-juulis, olenevalt sellest, kuidas laevad käima hakkavad. Meie ootus on, et suve teises pooles saaksime siin laevu vastu võtta. Praegu käivad päris tihedad konsultatsioonid kruiisifirmadega: nad on ise väga huvitatud, kui mõelda, milliseid investeeringuid nad on teinud ja kui kallid need laevad on.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles