Protestijad: iga inimene vastutab ise oma tervise eest (97)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Lippude lehvides rongkäigus sõitmine tekitas hea tunde – nagu rahvas oleks milleski suutnud kokku leppida, ütles Timo.
Lippude lehvides rongkäigus sõitmine tekitas hea tunde – nagu rahvas oleks milleski suutnud kokku leppida, ütles Timo. Foto: Eero Vabamägi

Iga inimene peab ise oma tervise eest hoolitsema, ei ole valitsuse asi piirata vabadust, olgu päästikuks kasvõi epideemia. Solidaarsed piirangud pole põhjendatud. Just selles on veendunud need, kes sõitsid laupäeval kolonnidena protestimärgiks ja aktsiooni korras rahvuslippude lehvides Eesti suuremates linnades ringi.

Tallinnas äratasid autodemonstrandid tähelepanu Lasnamäe kanalis ja Toompeal, kuid ka Tartus, Pärnus ja teiste linnade tänavail. Sotsiaalmeedias kutsuti üles protestima vabaduste piiramise vastu, mille valitsus on kehtestanud seoses koroonaepideemia süvenemisega.

Leidsin Facebooki sõprade ja sõprade sõprade hulgast neid, kes osalesid ise või olid selliste aktsioonide põhimõttelised toetajad. Kümmekonnast osalejast oli kolm nõus sellel teemal pikemalt vestlema, kuid mitte oma nime ja näoga, sest kartsid sattumist vihakõnede rünnaku alla. Kõik intervjueeritavad olid pahased valitsuse ja peavoolumeedia peale, mis nende siirast indu oma meelsust avaldada on väga karmilt hukka mõistnud.

Kommentaarid (97)
Copy
Tagasi üles