Alkoholijoobes mees ähvardas mängurelvaga mööduvaid naisi

Brita-Maria Alas
Copy
Suvel ähvardas üks naisterahvas möödujaid sellise mängurelvaga.
Suvel ähvardas üks naisterahvas möödujaid sellise mängurelvaga. Foto: Ida-Harju politseijaoskond

Kolmapäeval sai politsei väljakutse Pärnusse Rohelisele tänavale, kus mees ähvardas mööduvaid naisi relvataolise esemega. 

Politsei reageeris sündmusele suurte jõududega ja pidas 28-aastase alkoholijoobes mehe kahtlustatavana kinni.

Juhtumis keegi viga ei saanud ja politsei tegi kindlaks, et mees vehkis plastikkuule laskva relvaga. 

Sündmuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ähvardada ei tohi ühegi relvalaadse esemega

«Seadus keelab relva või relvataolise esemega ähvardamise olenemata sellest, kas relv on laetud või mitte ning kas ähvardatakse tulirelva või selle puust või plastist koopiaga,» selgitas prokurör Maarja Gustavson. Kuritegu võidakse prokuröri sõnul toime panna juba üksnes suusõnalise ähvardusega, teeseldes, et põues on püstol.« Sarnaselt on kuritegu ka pommiähvarduse tegemine sõltumata sellest, kas ähvardusel on tõepõhi all.»

Prokurör selgitas, et kõrvalseisjal ei ole lihtne hinnata, kas tegu on tulirelva või selle imitatsiooniga. «Seega on turvatunne ja õigusrahu rikutud ka sel juhul, kui ähvardatakse üksnes mängurelvaga, mis paistab tõeline.»

«Kui ähvardamine toimub omavahel, karistatakse selle eest süüdimõistmisel rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega. Kui seda tehakse avalikus kohas ja teiste juuresolekul, võib olla tegu avaliku korra raske rikkumisega, mille eest karistatakse süüdimõistmisel kuni viieaastase vangistusega,» selgitas Gustavson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles