AK Naised, ettevaatust: valik vanema mehe kasuks võib valusalt kätte maksta (49)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
23. märtsil tähistati Eestis võrdse palga päeva ehk päeva, mil naised teenisid välja selle palga, mis laekus siinsete meeste pangakontole juba mullu aasta lõpuks. Eurostati andmetel oli Eestis naistöötajate brutotunnitasu 2019. aastal 21,7 protsenti madalam kui meestöötajatel, tehes Eestist kõige suurema soolise palgalõhega riigi Euroopas.
23. märtsil tähistati Eestis võrdse palga päeva ehk päeva, mil naised teenisid välja selle palga, mis laekus siinsete meeste pangakontole juba mullu aasta lõpuks. Eurostati andmetel oli Eestis naistöötajate brutotunnitasu 2019. aastal 21,7 protsenti madalam kui meestöötajatel, tehes Eestist kõige suurema soolise palgalõhega riigi Euroopas. Foto: Joe Giddens

Kes siis ometi veidi vanemat meest ei ihkaks. Elukogenud, karjääri teinud ja teenib hästi. Ent kõik see, mis tundub nii hea, võib naised paarisuhtes hoopis kehvemasse seisu jätta.

Nimelt väidavad Saksa teadlased, et valides oma laste isaks endast vanema mehe, riskivad naised traditsioonilistesse soorollidesse lõksu jäämisega. See omakorda soodustab soolise ebavõrdsuse suurenemist ühiskonnas ja võib mängida rolli ka soolises palgalõhes, mis Eestis on Euroopa suurim.

Teadlaste sõnul on põhjus lihtne. Kui mees on naisest vanem, on tal olnud kauem aega end karjääriredelil üles töötada ja teenida välja kõrgem palk. Kui paarisuhe täieneb lastega, jätkab tööle pühendumist enamasti just rohkem tulu teeniv osapool ja teise vanema jaoks muutub karjääriredelil edenemine keerulisemaks.

Kommentaarid (49)
Copy
Tagasi üles