USA analüütik ei välista Venemaa rünnakut Eestile (60)

Gregorio García Maestro
Copy
Vene president Vladimir Putin 23. märtsil. «Kiire ja väike sõda on sageli olnud meeleheitel diktaatorite üks võimalik käik,» ütleb politoloogiaprofessor Alexander John Motyli.
Vene president Vladimir Putin 23. märtsil. «Kiire ja väike sõda on sageli olnud meeleheitel diktaatorite üks võimalik käik,» ütleb politoloogiaprofessor Alexander John Motyli. Foto: SPUTNIK/REUTERS/Scanpix

USA ja Venemaa suhete madalseis võib endaga kaasa tuua Venemaa provokatsiooni näiteks Eesti ründamisena, leiab USA politoloogiaprofessor Alexander John Motyl.

Miks on Joe Biden nii agressiivne Vladimir Putini suhtes, kirjeldades teda tapjana? On see seotud kuidagi tema eelkäijaga?

Bideni administratsioon on kogu aeg olnud Putini suhtes kriitilisem, kui Donald Trump oli. Aleksei Navalnõi mürgitamine ja vangistamine on mõjutanud kõiki lääne poliitikakujundajaid, kes enne arvasid, et Putin on tore mees, kellega saab normaalset dialoogi pidada. Sellest hoolimata tuletagem meelde, et ajakirjanik küsis Bidenilt, kas ta arvab, et Putin on tapja. Diplomaatilisem oleks olnud ehk otsesest vastusest kõrvale hiilida, kuid Bidenil on olnud juba pikka aega kalduvus olla otsesem, kui asjaolud seda nõuavad.

Kommentaarid (60)
Copy
Tagasi üles