Kullipesa leidmine lükkab ehituse alguse edasi (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Sel ajal, kui Kakumäe elanikud metsasihil ametnikega vaidlesid, leidis ornitoloog Aarne Tuule ­sealtsamast metsast kanakulli pesa.
Sel ajal, kui Kakumäe elanikud metsasihil ametnikega vaidlesid, leidis ornitoloog Aarne Tuule ­sealtsamast metsast kanakulli pesa. Foto: Sander Ilvest

Samal ajal kui Kakumäe elanikud vaidlesid metsasihil linnaametnikega metsa sisse kavandatava tänava vajalikkuse üle, leidis oma igapäevast tööd tegev ornitoloog metsast kanakulli pesa, mis tähendab, et kuni 31. juulini ei tohi metsas ei puid maha võtta ega midagi ehitada.

Postimees kirjutas eelmisel nädalal sellest, kuidas Kakumäe elanikele ei meeldi linna plaan rajada kavandatavale üksikelamule mugavama ligipääsu tagamiseks kohalikku rabametsa tänav. Ainult üht elamut teenindav tänav lõikaks Kakumäe poolsaare rohekoridori jõhkralt pooleks. Pealegi viib väikese ringiga sama krundini juba olemasolev Kiviranna tee.

Mets on kohalike elanike seas populaarne jalutamise ja sportimise koht, kus võib sageli näha nii metskitsi kui ka rebaseid ning inimeste arvates oleks sinna tänava ehitamine kurjast.

Nii korraldatigi sel teisipäeval metsaservas kohtumine, kus ühel pool olid looduse pärast muretsevad elanikud, teisel pool Haabersti linnaosavanema kohusetäitja Oleg Siljanov ja linnaosa arhitekt Tiina Jaska. Mõlemad on veendunud, et detailplaneeringu lahendus, mis näeb ette ühe üksikelamu jaoks tänava rajamise, on igati õige ja sobilik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles