Millisest veinist võiks saada selle kevadsuve moehitt? Millise veiniga maitsemeeli üllatada? Mida pruukida vanast heast klassikast? Tänavu esimest korda korraldatud aasta veini konkursil sadade veinide hulgast säravamaid valinud sommeljeed jagavad vihjeid ja isiklikke eelistusi.

Keegi ei tea, mis nägu näitab koroonaviirus soojade saabudes, küll aga tõdesid sommeljeed maaletoojatelt ja veinimeistritelt konkursile «Aasta vein 2021» saabunud 408 viinamarjaveini seast parimaid välja sõeludes, et tõenäoliselt kihiseb sel kevadsuvel pokaalides ka rohkelt roosat mulli. Itaallaste Prosecco Rosé oli üks neist, mis Eestis esimest korda peetud aasta veinide valimisel hindajatele silma torkas.

Konkursile "Aasta Vein 2021" esitati 408 eri stiilis ja hinnaklassis veini, kuldmedaliga pärjati 28, hõbedaga 84 ja pronksiga 120.
Konkursile "Aasta Vein 2021" esitati 408 eri stiilis ja hinnaklassis veini, kuldmedaliga pärjati 28, hõbedaga 84 ja pronksiga 120. Foto: Lauri Laan

Ennekõike kutsus Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon aasta parimate veinide konkursi ellu selleks, et tunnustada oma stiili silmapaistvamaid ning säravamaid esindajaid kuld-, hõbe- ja pronksmärgiga, põhjendab ühenduse president sommeljee Kristjan Markii mahukat ettevõtmist. See aitab veinisõpradel ja sommeljeedel leida hõlpsamini üles meelepärase veini ning saada kiirelt aimu Eesti poeriiuleil leiduvatest väljapaistvamatest rüübetest.

Ära joo suvalist veini, vaid vali parimate seast! Väärt veine leiab igast hinnaklassist. Eesti sommeljeed näitavad teed.

Kommentaarid (4)
Copy