Eesti üks jõukamaid inimesi, suurettevõtja Raul Kirjanen avaldab, kuidas ta on suutnud terve aasta toimetada koroonapandeemias nii, et tema sajad töötajad pole pidanud kannatama. Ta ei jäta välja ütlemata ka seda, milles Eesti poliitikud oma võimeid ilmselgelt üle hindavad.

Nüüdsel närvilisel ajal, mil peaminister ähvardab või hoiatab (olenevalt tõlgendusest), et kui viiruse levik ei peatu, jääb Eesti kogu suveks lukku, kulub ära, kui keegi, kel pikaajalist edukat juhtimiskogemust, aitaks oma kaine pilguga asju selgemaks mõelda ja pingeid maha võtta.

Selline mees võiks olla Raul Kirjanen (44), Eesti majandusele mitmes olulises valdkonnas tegutseva Graanul Investi asutaja ja juhatuse esimees.

KATKEND USUTLUSEST

Olen kohanud järjest rohkem tõdemust, ka Kaja Kallase tõenäoliste pooldajate suust, et ta ei käi olukorrast üle, on kõhklev, ei julge otsustada. Kuidas teile paistab?

Otsustusjulgus on väga äge asi, aga kui teed valesid otsuseid... See, et asju kaalutakse, arutatakse, arvutatakse ja mõteldakse, ei ole halb. Aga suuniseid, mida oleks praegu vaja anda, peaks andma eksperdid, mitte poliitikud – siis need mõjuvad inimestele tükkmaad arusaadavamalt. Kui poliitikud ütlevad, et meil on mingi probleem ja kuigi arstid soovitavad nii, teeme meie naa, sest meil on siin kümme muud põhjust – siis see jätabki ühiskonnale mulje, et võime asju teistmoodi teha. Igaühel on omad põhjused, mispärast ka oma asju natuke teistmoodi teha. Ja kui lõppkokkuvõttes kõik teevad natukene teistmoodi, ongi asjad teistmoodi, kui plaanis oli.

Kommentaarid (4)
Copy