Reformierakondlased Kõlvartile: pane Tallinna abitelefon vaktsineerimise heaks tööle

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liikmed Eero Merilind ja Õnne Pillak saatsid linnapea Mihhail Kõlvartile kirjaliku pöördumise, milles teevad ettepaneku kasutada Tallinna abitelefoni vanemaealiste tallinlaste vaktsineerimisele aitamiseks.

«Olen perearstina palju kokku puutunud sellega, et kõik vanemaealised ei kasuta igapäevaselt arvutit ning seetõttu on neil keeruline ka end vaktsineerimisele digiregistratuuri kaudu kirja panna. Tallinn võiks siin oma elanikele appi tulla ning abitelefoni kaudu aidata vanemaealistel vaktsineerimisele registreeruda,» ütleb perearstina töötav Eero Merilind.

«Üleriigiline digiregistratuur on väga hea vahend koroonaviiruse vastu vaktsineerimise paremaks korraldamiseks ja kiirendamiseks. Tänu sellele saab igaüks leida endale mugavalt sobiva aja ja koha viiruse vastu vaktsineerimiseks. Aga sellest üksi jääb väheks,» täpsustab Merilind.

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Õnne Pillaku sõnul on abitelefon on vajalik, et kõik soovijad saaksid endale vaktsineerimisaja ja jõuaksid vaktsineerima. «Tuleb mõelda kõigile. Neile, kes arvutit ega digiregistratuuri ei kasuta. Lisaks näitas Lasnamäel nädalavahetusel olnud vaktsineerimine, et suurem osa muukeelsetest inimestes eelistas sobiva aja broneerimiseks kasutada kõnekeskust. Neile inimestele tuleb luua võimalus ja abitelefon on hea lahendus,» selgitab Pillak.

Tallinna abitelefoni number on 14410. Selle ülesanne on abistada Tallinna linnakodanikke linnamajanduslike küsimuste lahendamisel, alates tehnovõrkude avariidest  ja  teede-tänavate korrashoiust kuni elutähtsate teenuste katkemiseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles