Metsosopran tutvustab eesti rahvalaulu ilu baroki ja jazz’i abil

Margus Haav
, reporter
Copy
Metso- sopran Kadri Tegelmann on lõpetanud Haagi Kuningliku Konservatooriumi klassikalise laulu erialal.
Metso- sopran Kadri Tegelmann on lõpetanud Haagi Kuningliku Konservatooriumi klassikalise laulu erialal. Foto: Tim Kuypers

Hollandi plaadifirma Zefir Recordsi all ilmus eestikeelse pealkirjaga julge ja fantaasiarikas jazz’i-sugemetega album «Laula!», kus kõlavad eesti rahvalaulud vaheldumisi klassikaliste barokklugudega.

Albumi taga on jazz-muusik Maarten Ornstein ja barokkmuusik Mike Fentrossa. Materjal tervikuna on aga kõige rohkem solisti nägu. Solistiks on eestlannast metsosopran Kadri Tegelmann. Ta on lõpetanud Haagi Kuningliku Konservatooriumi klassikalise laulu erialal, kõrvalainena õppis ta samas muusikapedagoogikat. Kümmekond aastat tagasi sai ta magistrikraadi Hollandi rahvuslikust ooperiakadeemiast.

Kadri Tegelmann elab Hollandis. Seal kehtib praegu komandanditund, kuid kevad on sellest hoolimata täies jõus ja ilus tärkamas. Üle videosilla on kosta linnulaulu ja õhutemperatuur lähenes hiljuti juba paari­kümnele plusskraadile.

Kadri Tegelmann, võiksin arvata, et pärast aastakümneid paadunud melomaanlust ei suuda mind muusikas miski üllatada, aga «Laula!» saab sellega hakkama. Kuidas sellise kombinatsioonini jõudsite?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles