Lastemuuseum kutsub virtuaalsele teatripäevale

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy
Foto: Miiamilla lastemuuseum

Möödunud teatripäeva puhul saab täna lastemuuseumi Facebooki lehel kuulda tänaseks Piret Raua raamatu ainetel valminud raadioteatri lugusid teistmoodi printsessidest. Lisaks saab näha, kuidas kuuldemängule helimaastiku luuakse ja ka ise juhendi järgi endale kingakarbist teater ehitada.

Miiamilla Lastemuuseumil on tavaks saanud tähistada lastega koos teatripäeva. Teist aastat järjest tuleb eesriie üles kerida aga virtuaalsel teatrilaval. Seetõttu tuuakse ka tänavu lavale kuuldemäng.

Kui eelmisel korral ärkas helide vahendusel ellu «Väike nõid», siis seekord elustuvad Piret Raua «Teistmoodi printsessilood». Seekord on eriline, et publik kutsutakse video vahendusel ka miniraadioteatri telgitagustesse. «Üheskoos uudistame, kuidas käib nende lugude ellu äratamiseks erinevate helimaastike loomine. Usun, et on päris naljakas vaadata, kuidas näitlejad veega solberdavad, tõlla sisse istumist imiteerivad või mitmesuguseid mütsatusi, potsatusi ja kriginaid asjadest välja võluvad,» ütleb üks kuuldemängu loojatest, lastemuuseumi juhataja Jane Meresmaa-Roos.

Miiamilla kutsub väikeseid teatrisõpru proovima ka teatrikunstniku tööd. «Õpetame lastele, kuidas meisterdada väikest teatrilava. Selleks on vaja leida väike kingakarp, teipi, kääre, värve, ajakirju vms. Teatrikunstniku töö on mänguline, lihtsalt lase fantaasial lennata,» julgustab Jane Meresmaa-Roos kõiki proovima ja lisab, et juba raadioteatrist printsessilugusid kuulates võiksid lapsed oma kujutluspilte üles joonistada. Hiljem saab neist meisterdada väikesele teatrilavale nii tegelased kui ka interjööri.

Nii kuuldemängu, helimaastike loomise video kui ka teatrilava meisterdamise juhendi leiab 28. märtsil lastemuuseumi Facebooki lehelt. Lisainfot sündmuse kohta leiab muuseumi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles