Riik alustas töötajate terviseandmete digitaliseerimise projekti

BNS
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Tairo Lutter

Sotsiaalministeeriumil on käsil tervisetõendite digitaliseerimise projekt, mille eesmärk on muuta töötajate tervisekontrolli andmed digitaalseks ja kättesaadavaks tervise infosüsteemis.

Seega on edaspidi ka töötervishoiuarstidel võimalik kutsehaiguse diagnoosimise raames tutvuda tervise infosüsteemis inimese varasemate tervisekontrollide andmetega, sealhulgas inimese täidetud tervisedeklaratsioonidega, kuhu tuleb kanda info ka tööandjate kohta.

Tervisetõendite digitaliseerimise projekti raames on kavandatud luua andmevahetus tervise infosüsteemi ja töötamise registri vahel, et tervisedeklaratsioonil olevaid tööandjate andmeid oleks võimalik eeltäita töötamise registri andmetega.

Seeläbi ei pea töötaja meenutama kõiki oma varasemaid tööandjaid, kuid saab nimekirja vajadusel täiendada ning vastav info on hiljem ka töötervishoiuarstidele kättesaadav.

Veebruari lõpus pöördus Eesti Kaubandus-Tööstuskoda sotsiaalministeeriumi poole ettepanekuga muuta kutsehaiguse diagnoosimise regulatsioon selgemaks ja ajakohasemaks.

Ministeeriumi selgituse kohaselt koguvad töötervishoiuarstid põhjaliku info inimese terviseseisundi ning varasemate ja praeguste töötingimuste ja töökeskkonna kohta, mis annab neile võimaluse põhjendatud juhul kutsehaigestumine diagnoosida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles