HARIDUS JA TEADUS Martin Ehala: Noor-Eesti grandiprogramm kasvab jõudsalt

Martin Ehala
, Postimehe arvamustoimetuse juhataja, Postimehe Fondi teadusnõukogu esimees
Copy
Postimehe arvamustoimetuse juhataja Martin Ehala.
Postimehe arvamustoimetuse juhataja Martin Ehala. Foto: Eero Vabamägi

Koos mullu alustanud kolme uurimisprojektiga on Postimehe Fondi toel nüüd Eesti-kesksete uuringutega töös kaheksa grandihoidjat, kirjutab fondi teadusnõukogu esimees Martin Ehala.

Möödunud aastal andis Postimehe Fond välja esimesed kolm Noor-Eesti teadusgranti. Kui mullu oli tegu võibolla üllatavagi algatusega, siis tänaseks on sellest kujunemas traditsioon, Eesti humanitaar- ja ühiskonnateaduste institutsionaalne osa.

Mullu võisid konkursil osaleda kõik teadlased, kuid tänavusest taotlusvoorust alates vaid need, kellel on doktorikraadi kaitsmisest möödas kümme või vähem aastat. Teadlased, kel kraadi kaitsmisest rohkem aastaid möödas, said sel aastal esimest korda (ja saavad edaspidi) taotleda Postimehe Fondi raamatugranti.

Seega, käesolevast aastast alates annab Postimehe Fond välja kaht kuni 100 000-eurose aastaeelarvega Noor-Eesti granti ja kolme 33 000 euro suurust raamatugranti. Noor-Eesti grandid on mõeldud uute, kuni kolm aastat kestvate uuringute läbiviimiseks, raamatugrandid aga kogenud teadlastele, kel on vaja aeg maha võtta, et juba varem saadud uurimistulemused raamatuks kirjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles