Iga sild ei liida: transpordiamet pööras Tori valla inimestega tülli (8)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Tori inimesed on üsna üksmeelselt riigi sillaehitusplaani vastu. Nende eestkõnelejaks on saanud animafilmide režissöör Mait Laas.
Tori inimesed on üsna üksmeelselt riigi sillaehitusplaani vastu. Nende eestkõnelejaks on saanud animafilmide režissöör Mait Laas. Foto: Jüri Looring

Transpordiamet tuleb, näeb, ehitab, aga kohalikelt ei küsi. Kui küsibki, siis ei kuula. Ning ehitab koledalt ja poolikult, jättes kohalikud ettevõtjad meeleheitesse. Umbes nii võiks kokku võtta Pärnumaa Tori valla elanike mure suvel algava sillaehituse pärast, et asendada vana sild uuega.

1961. aastal, progressiivse mõtteviisi laineharjal plaaniti Tallinnas ühendada Balti jaam ja bussijaam mitmerealise tänavaga. Uus tee olnuks küll tõhus ning hoidnuks kokku inimeste aega ja energiat, kuid lõiganuks otse läbi vanalinna. Tee ehitamise plaan jäi pooleli pelgalt mõne inimese vastuseisu pärast.

Tori valla elanik animarežissöör Mait Laas näeb selles loos sarnaseid jooni Tori silla juhtumiga. Selle vahega, et vastuseis sellele, kuidas riik silla ehitamist ette valmistab, ei ole seekord üksikute hullude südameasi, vaid ühendab tervet kogukonda, kohalike poliitikutega eesotsas.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles